Alrik de Jong
Alrik de Jong Auto's & Motoren 2 dec 2020

Ford Mustang Mach-E GT Performance is een Tesla Model 3-killer

De Ford Mustang Mach-E krijgt concurrentie uit eigen familie. De elektrische versie van de iconische auto komt ook beschikbaar in de GT Performance Edition. Sneller en krachtiger.

Er zijn mensen die een elektrische Ford Mustang minachten. Die willen dat brullende geluid en de benzinegeur. Progressievere autoliefhebbers zweren er juist bij. Feit is dat er met de Mach-E GT Performance weer een schepje bovenop is gedaan. ‘Tesla-killer’ is een begrip in de autowereld, dat aan inflatie onderhevig is. Maar deze auto mag met recht zo genoemd worden.

Ford Mustang Mach-E GT Performance

Eerde las je al over de standaard versie van de Ford Mustang Mach-E, die behoorlijk scherp geprijsd is, zij het relatief. In Amerika is met de GT Performance een geüpgrade versie gepresenteerd, die ook naar de Europese markt komt. De specificaties zijn indrukwekkend.

Ford Mustang Mach-E gt performance, tesla, killer
(Afbeelding: Ford)

De twee elektromotoren van de Ford Mustang Mach-E GT Performance hebben een gezamenlijk vermogen van 488 pk en een koppel van 860 Nm. Dat is 23 pk en 40 Nm meer dan aanvankelijk werd gecommuniceerd. Een accupakket van 98 kWh zorgt voor de stroomvoorziening.

Vergelijking met de Tesla Model 3

De Ford Mustang Mach-E GT Performance trekt in 3,7 seconden op van 0 tot 100 kilometer per uur. De actieradius is met een volle accu vastgesteld op 482 kilometer. In de Verenigde Staten is de vanafprijs 42.895 dollar, omgerekend 35.614 euro. Qua prijs lijkt hij onder de Tesla Model 3 Standard Range Plus te duiken, die in Nederland een adviesprijs van 48.980 euro heeft.

Ter vergelijking: de de Tesla Model 3 Standard Range Plus beschikt volgens EV Database over 239 kW (325 pk), 420 Nm en 47.5 kWh aan bruikbare accucapaciteit. Die auto trekt in 5,6 seconden op van 0 tot 100 kilometer per uur en heeft een actieradius van 320 kilometer.

Terug naar de Ford Mustang Mach-E GT Performance. Lees hier alle specificaties. De elektrische auto is vanaf de late zomer in 2021 beschikbaar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ford Mustang Mach-E GT Performance is een Tesla Model 3-killer
Sluiten