Alrik de Jong
Alrik de Jong Wheels 11 dec 2020

5 elektrische conceptauto’s die doen verlangen naar de toekomst

In 2021 komt deze elektrische Ford Mustang op de markt, maar in dit artikel kijken we wat verder de toekomst in. Vijf concept cars die doen verlangen naar 2030.

Aan concept cars heb je op zich niet zo heel veel, te weten dat ze toch niet in productie gaan. Aan de andere kant laten ze zien hoe autofabrikanten over de toekomst denken. Bovendien maken ze fantaseren makkelijker en vormen ze een inspiratiebron voor designers.

Vijf concept cars uit het Autovisie-jaarboek 2021

We hebben vijf interessante concept cars op een rij gezet, waardoor je gaat verlangen naar de toekomst. Inspiratie hebben we daarbij gehaald uit het nieuwe Autovisie-jaarboek 2021, een kerstcadeau dat je autoliefhebbers eigenlijk niet kunt ontnemen.

1. GFG Vision 2030 Desert Raid

GFG Vision 2030 Desert Raid
(Afbeelding: GFG Style)

Dit concept refereert naar de oliestaten, die naar eigen zeggen toe willen naar een duurzame toekomst. De tweezits hyper-SUV is een sportwagen die van zandduinen zandhoopjes maakt. De elektromotoren zijn samen goed voor 510 pk en 680 Nm koppel. Hij trekt in 3,8 seconden op van 0 naar 100 kilometer per uur en heeft dankzij het 90 kWh-accupakket een actieradius van 450 kilometer. Lees en bekijk hier meer.

2. Lexus LF-30 Electrified

Lexus LF-30 Electrified, concept cars, 2020
(Afbeelding: Lexus)

Niets zo goed als auto’s uit Japan, en ook daar maken ze concept cars. De Lexus LF-30 Electrified is 5,09 meter lang, bijna 2 meter breed en 1,6 meter hoog. Andere specificaties: 544 pk, 700 Nm koppel, 110 kWh-accupakket en een actieradius van 500 kilometer. Lees en bekijk hier meer.

3. Kia Futuron

Kia Futuron, concept cars, 2020
(Afbeelding: KIA)

Met de Kia Futuron laat het Zuid-Koreaanse automerk zien wat de toekomst te bieden heeft, daar dienen concept cars immers voor. De elektrische auto is 4,85 meter lang en 1,55 meter hoog. Cool detail: als je in deze auto kiest voor autonoom rijden, wordt het stuurwiel ingeklapt en de stoel achterover gezet. Dat wordt chillen achter het stuur. Lees en bekijk hier meer.

4. DS AeroSport Lounge

ds aero sport lounge, concept cars, toekomst, 2020
(Afbeelding: DS Automobiles)

Met een 600 pk sterke elektromotor trek je in deze concept car in 2,8 seconden op tot de 100 kilometer per uur. Het interieur bestaat uit duurzame materialen als stro. En dan is er nog IRIS, kunstmatige intelligentie waartegen je kunt praten. Lees en bekijk hier meer over de DS AeroSport Lounge.

5. Alpine A110 Sports X

Alpine A110 Sports X, 2020
(Afbeelding: Alpine)

We horen je zuchten. Denken ontwerpers van concept cars dan écht nooit aan wintersportliefhebbers? Jawel hoor, voor hen ontwierp de Franse autofabrikant Alpine de A110 Sports X. Lees en bekijk hier meer.

🚗 Check ook: Tesla Autopilot is zo goed dat bizarre vorm van misbruik op de loer ligt

Reageer op artikel:
5 elektrische conceptauto’s die doen verlangen naar de toekomst
Sluiten