Dennis Mons
Dennis Mons Films & Series 25 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Fans teleurgesteld over Marvel-film Morbius: de reacties op een rij

Morbius is de eerste film die sinds Spider-Man: No Way Home uitkomt in het Marvel-universum, en wederom onder de vlag van Sony Pictures. Maar de eerste reacties zijn weinig positief.

Het is na Spider-Man: No Way Home een beetje stil geweest met betrekking tot Marvel-films. We gaan nu fase vier in onder de productie van Kevin Feige, doch blijft vooral Sony doorploegen met een nieuwe Spidey en nu dus ook Morbius, een verhaal over een (anti)superheld. Hij probeert zichzelf te genezen van een zeldzame bloedziekte en wordt, per ongeluk, een vampier.

morbius, hints, spider-man, venom, trailer, nieuwe neelden, jared leto
(Afbeelding: Sony Pictures)

De film wordt door fans echter niet goed ontvangen. Tijdens een eerste screening werd al meteen gezegd dat de film verschrikkelijke CGI en een luizig verhaal heeft, met een tempo dat niet klopt. Er wordt gesteld dat acteur Jared Leto en regisseur Daniel Espinosa niet weten wat ze willen uitdragen.

Welkom terug Micheal Keaton

Ondanks het feit dat onder anderen Michael Keaton terugkomt als Vulture (die ook Batman nog een keer gaat spelen in een nieuwe The Flash-film) en sterren als Jared Harris, Adria Arjona, Tyrese Gibson en Matt Smith, blijkt Morbius dus een snurkfeest te worden. Bijzonder spijtig als je weet dat dit niet alleen een aanknoping is met de Spider-verse, maar dus ook de MCU. Wat zitten die mensen op de marketingafdeling in godesnaam te doen?

Morbius trailer: Jared Leto introduceert zijn Marvel-vampier
(Bron: Sony Pictures)

Morbius Joker

Of het aan Jared Leto zelf ligt, moeten we zelf bezien, maar feit blijft dat hij niet direct de eerste keuze zou moeten zijn voor superheldenfilms. Zijn rol als The Joker in Suicide Squad kwam ook al niet lekker uit de verf. Ondanks het feit dat hij als method actor zijn co-sterren heeft getreiterd als The Joker.

Jared Leto Joker Justice League DC
Bron: Warner Bros. Bron: Warner Bros.

Desalniettemin is het intrigerend hoe Sony’s Spidey-verse nu samen kan komen met die van Disney en Marvel. Na ‘De Deal’ liggen alle kaarten op tafel. Zo speelde Stephen Strange (Dr. Strange) een belangrijke rol in Spider-Man: No Way Home en had Tom Hardy (Venom) een cameo in de after credits).

Toegegeven: de Morbius-opnames hadden nog een uitdaging, Covid genaamd. Het was lastig om een team bij elkaar te krijgen.

Wat betreft de algehele aanpak: wij concluderen wel dat deze enorme maatschappij gewoon een knoop moeten doorhakken. We weten dat er een Raven The Hunter-film komt, dat Professor X terugkomt in Dr. Strange: The Multiverse of Madness en dat de X-Men eindelijk gebruikt kunnen worden. Ook zal Moon Knight een uitzichtpunt zijn voor fans. Maar het moge duidelijk zijn dat Sony Pictures echt geen raad weet met hun Spidey-verse, op Spider-Man zelf na dan.

Morbius is vanaf 21 april te zien in de bioscopen.

De reacties van fans

Een overzicht van de reacties van fans, die Morbius al konden zien.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.