Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Glory 25 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Clash tussen Rico Verhoeven en Alistair Overeem voorlopig van de baan

Slecht nieuws voor fans die reikhalzend uitkijken naar een ontmoeting tussen Rico Verhoeven en Alistair Overeem. Dit gevecht wordt op de lange baan geschoven omdat The King of Kickboxing nog herstellende is van een oogblessure. Daarnaast is zijn agenda overvol. Niet met gevechten, maar met de opnames van zijn eerste Hollywood-film.

De blessure die Rico Verhoeven voorlopig aan de kant houdt, heeft hij te danken aan Ben Saddik. In hun ontmoeting tijdens Glory Collision 3 liep de Nederlander een flinke oogwond op. Ondanks dat hij niks meer zag en en last had van een flinke vleeswond op zijn jukbeen won Rico de partij. Helaas zorgt deze schade er wel voor dat hij zijn titel voorlopig niet kan verdedigen.

Oogblessure houdt Rico Verhoeven uit de ring

De regerend kampioen in het zwaargewicht neemt geen risico met deze oogblessure. Volgens De Telegraaf gaat Rico Verhoeven met enige regelmaat langs een specialist om te checken hoe alles erbij staat. Volgens de krant werd bij een recente check duidelijk dat het oog nog niet helemaal is genezen. Hierdoor mag hij in ieder geval tot en met juni niet de ring in.

Rico Verhoeven Saddik Glory
Verhoeven na zijn gevecht tegen Ben Saddik (Afbeelding: ANP / Remko de Waal)

Helaas voor vechtsport-fans is de kans ook klein dat Rico Verhoeven in de maanden daarna de ring in gaat. De onverslaanbare kickbokser heeft naast het vechten nog een andere passie, namelijk acteren. Na een aantal kleine rollen werkt Rico Verhoeven nu aan zijn eigen Hollywood-film: Black Lotus. De opnames daarvan staan gepland voor aankomende zomer.

Ultieme clash met Alistair Overeem

Door zijn blessure en de opnames moet een nieuw Glory-gevecht nog even wachten. De verwachting is dat Rico Verhoeven pas in de herfst weer klaar is om zijn titel te verdedigen. Tegen wie dat gaat zijn, is nog onbekend. Veel fans hopen in ieder geval op Alistair Overeem. De UFC-legende zou eind vorig jaar al vechten tegen de regerend kampioen, maar moest toen afhaken door een blessure.

5 redenen waarom je de Amazon-docu over Rico Verhoeven moet zien

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.