Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Films & Series 4 mrt 2022
Leestijd: 3 minuten

5 redenen waarom je de Amazon-docu over Rico Verhoeven moet zien

Vanaf vandaag staat de documentaire Rico: Dream Big op Amazon Prime Video. Niet de eerste docu over King of Kickboxing Rico Verhoeven, maar wel de meest interessantste tot nu toe.

In de Amazon-documentaire Rico: Dream Big zien we de Rico Verhoeven die we allemaal kennen: een charismatische topatleet die al jaren Glory domineert. Maar we zien ook een andere kant. De familieman die altijd bezig is. Met het heden, maar ook met de toekomst.

5 redenen om Rico: Dream Big te kijken op Amazon Prime Video

In deze nieuwe documentaire laat de beste kickbokser ter wereld zien hoe hij zich voorbereidt op een nieuwe fase in zijn leven. Een fase waarin vechten nog steeds het belangrijkste is, maar waarin hij ook investeert in de toekomst. Het resultaat is een kijkje in de wondere wereld van Rico Verhoeven. En dat is om deze 5 reden zeker de moeite waard.

1. Een uniek kijkje in de vechtsportwereld

Wanneer Rico Verhoeven de ring in stapt, kijken honderdduizenden fans toe. Maar van de honderden uren training die voorafgaan aan zo’n gevecht, zien we niets. Daar brengt deze documentaire verandering in. In Rico: Dream Big zien we hoe The King of Kickboxing wordt klaargestoomd voor zijn grootste uitdaging tot nu toe. Een zwaar proces met ups en downs.

2. We zien de volgende stap in het leven van Rico Verhoeven

Hoewel Rico Verhoeven nog steeds alles geeft om zijn Glory-titel te verdedigen, kijkt hij ook verder. De vechter vertelde ons dat er een houdbaarheidsdatum zit aan topsporter zijn. Ook aan deze fase in zijn leven komt ooit een einde. Daar wil hij op voorbereid zijn door nu al te beginnen aan nieuwe uitdagingen. In deze docu zien we hoe hij dit doet. Van ondernemen tot zijn grote passie: acteren.

3. Het bewijs dat hard werken beloond wordt

Rico Verhoeven zwemt in het geld, is ongekend succesvol en is één van de meest geliefde Nederlandse sporters. Dat is echter niet allemaal komen aanwaaien. Achter iedere hoofdstuk van dit succesverhaal zit bloed, zweet en tranen. In de docu zien we hoe Rico Verhoeven het niet altijd makkelijk heeft gehad, maar altijd is doorgegaan. Een strijder in de ring, maar ook daarbuiten.

Interview met Rico Verhoeven: ‘Marvel-superheld staat bovenaan het lijstje’

4. Een masterclass multitasken van Rico Verhoeven

De meeste vechters stoppen alle tijd die ze hebben in het vechten. Rico Verhoeven is daarop geen uitzondering, maar toch krijgt hij het voor elkaar om er alsnog van alles naast te doen. Van ondernemen tot acteren. Dit komt mooi naar voren in de Amazon documentaire, en was ook één van de voornaamste redenen waarom Rico deze docu wilde laten maken. Om de wereld te laten zien dat hij het allemaal kan.

5. Lekker behapbaar

Rico: Dream Big bestaat uit vier afleveringen van ongeveer een half uur per stuk. Dit is de ideale verhouding. Het tempo, de afwisseling en de opbouw is goed op orde. Hierdoor is dit een docu die je heerlijk even tussendoor kijkt.

Rico: Dream Big is nu te streamen op Amazon Prime Video.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.