Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 2 nov 2021
Leestijd: 2 minuten

Nieuwe beelden Morbius vol met Spider-Man ‘easter eggs’

Er zijn nieuwe beelden opgedoken van Morbius, de aanstaande film in het Spider-Man Universe van Sony Pictures. Er zitten interessante hints dan wel easter eggs tussen naar verschillende schurken binnen dit ‘universum’, waarvan Marvel natuurlijk de grondlegger is.

In de nieuwe film speelt Jared Leto het titelpersonage, een vampier uit de comics van Marvel. In de eerste trailer waren er al links naar Spider-Man te spotten, nu gaan we weer een stapje verder.

Nieuw beelden Morbius

In de trailer die gisteren uitkwam, moest je even goed letten op de krant die voorbijkwam. Dan hebben we het uiteraard over de Daily Bugle, een fictieve tabloidkrant uit New York City die verschijnt in de comics en films van Marvel. De Daily Bugle komt het meest prominent naar voren in de verhalen over Spider-Man en afgeleide personages en bevat in deze nieuwe beelden een paar easter eggs.

morbius, spider-man, venom, trailer, nieuwe beelden
Sony Pictures
morbius, spider-man, venom, trailer, nieuwe beelden
Sony Pictures

Op de cover van de krant staat een artikel over Morbius. Maar als je goed kijkt, zie je ook de easter eggs. Bovenaan de pagina staan twee korte stukjes, waarin wordt verwezen naar Rhino (vaste vijand van Spider-Man) en Black Cat (oude liefde en vijand van de superheld).

Nog een vijand van Spider-Man

Maar naast die twee easter eggs werd er in andere nieuwe beelden gehint naar nog een vijand van Spider-Man. “I am… Venom… I’m just kidding. It’s Doctor Morbius at your service“, hoor je Jared Leto zeggen. Daarbij kunnen we stellen dat Venom dus ook voorkomt in het leven van de vampier.

Morbius gaat op 28 januari in première. De film is een karakterverhaal over Michael Morbius, een wetenschapper die lijdt aan een zeldzame bloedaandoening. Hij probeert zichzelf te genezen, maar in plaats daarvan wordt hij getroffen door een vorm van vampierisme. Dit brengt bij hem bovenmenselijke vaardigheden teweeg zonder de bijgelovige zwaktepunten van vampieren. Lees hier meer over de film.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.