Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 14 jan 2020
Leestijd: 2 minuten

Morbius trailer: Marvel’s vampier en Spider-Man antiheld krijgt eigen film

Disney heeft sinds de overname van Fox weer de filmrechten van de X-Men, Deadpool en de Fantastic Four terug. Zo zijn er meer superhelden (en schurken) die ontstaan zijn in de comics van Marvel, maar die toch bij andere studio’s zijn beland. Maak kennis met Morbius!

Morbius trailer

Marvel had het eind vorige eeuw zwaar. Om een faillissement te voorkomen verpatste de stripgigant voor achteraf gezien bizar lage bedragen de filmrechten van zijn grootste superhelden en schurken. Wat destijds een prima deal leek, het MCU kon immers niemand aan zien komen, is nu een peperduur hoofdpijndossier voor Disney en Marvel Studios.

Door een deal met Sony Pictures kon Spider-Man de afgelopen jaren gelukkig wel op komen draven in de films van Marvel. Sony Pictures heeft echter ook andere personages uit de comics van Marvel in zijn stal. Waaronder Morbius, een vampier-achtige schurk die het in de comics vaak opneemt tegen Spider-Man.

Jared Leto als vampier

Hij krijgt deze zomer zijn eigen film, met niemand minder dan Jared Leto in de hoofdrol. Precies, de 30 Seconds to Mars zanger en tevens de acteur die in Suicide Squad de rol van Joker vertolkte.

De antiheld Morbius is een voormalig wetenschapper, die door een compleet mislukt wetenschappelijk experiment in een vampier verandert.  De eerste trailer is gisteren gedropt, en kun je hieronder bewonderen.

Sinister Six?

Morbius gaat niet helemaal deel uitmaken van het Marvel Cinematic Universe, maar ook weer wel. Dat klinkt verwarrend, en dat is de situatie ook. Het MCU wordt wel erkend en naar verwezen in Morbius, maar je zult de vampier niet zien opduiken in de films van Marvel. Er is dus een connectie, maar wel met de handicap die filmrechten heet.

Vanaf 13 augustus kunnen we Jared Leto op het witte doek gaan bewonderen in Nederland. De rest van de cast bestaat onder andere uit Tyrese Gibson, Matt Smith en Adria Arjona. Ook zien we Michael Keaton, de acteur die Vulture speelde in Spider-Man: Homecoming. Bouwen Sony Pictures en Marvel dan toch richting de Sinister Six?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Echte verhalen regelrecht in je mailbox.

Reageer op artikel:
Morbius trailer: Marvel’s vampier en Spider-Man antiheld krijgt eigen film
Sluiten