Michiel Hekkens
Michiel Hekkens Huizenmarkt 28 mrt 2024
Leestijd: 2 minuten

Dit huis in Zweden met bar, sauna én recreatiemeer kost 175.000 euro

Tijdens onze mentale vakanties op Hemnet, het Zweedse Funda, stuiten we geregeld op huizen waarvoor we zó naar Zweden zouden emigreren. Dit huis in het zuiden van Zweden heeft een eigen bar, sauna en meer. Nee niet ‘meer’, maar een echt meer. Om in te zwemmen.

Bij deze Hemnet-parel ren je vanuit je eigen sauna linea recta het meer in dat zich in je achtertuin bevindt. Daarna tap je een pilsje in je eigen kelderkroeg. De vraagprijs van dit hemelse oord: 175.000 euro. Er is nog plek bij de bezichtiging op 7 april. Vanaf 15:00 uur ben je welkom bij makelaar Linus!

Huis in Zweden kost 175.000 euro en heeft talloze extra’s

Toegegeven, het Zweedse huis dat we deze week aan je voeten werpen spreekt iets minder tot de verbeelding dan het vorige, waar je twee privé-eilanden bij kreeg. Vlak dit eenvoudige stekkie echter niet uit. Naast het woonhuis word je ook nog eigenaar van een bar, een sauna en een ‘badjasvriendelijk bospad’ – makelaar Linus kan leuker schrijven dan zijn Nederlandse collega’s op Funda – dat naar een recreatiemeer mét afgeschermd zwemgedeelte leidt.

huis kopen in zweden
(Afbeelding: Hemnet)
huis kopen in zweden
(Afbeelding: Hemnet)
huis kopen in zweden
(Afbeelding: Hemnet)

Emigreren naar Zweden

Voor je jouw partner ervan overtuigt dat het tijd is om naar Zweden te emigreren, is wat extra informatie vast geen overbodige luxe. Dit huis met recreatiemeer ligt in de gemeente Norrtälje, op zo’n 50 kilometer afstand van Stockholm.

emigreren naar zweden
Het stadje Norrtälje is met 17.000 inwoners nog best levendig. (Afbeelding: Wikimedia)

Een fijne locatie, want in dit deel van Zweden wordt de voordeur niet zes maanden lang gebarricadeerd door een dik pak sneeuw (in tegenstelling tot het afgelegen Zweedse boshuis dat we laatst onder de aandacht brachten). Als kersverse inwoner van Norrtälje kun je je aansluiten bij een gemeenschapsvereniging van vijftig buurtbewoners, waar ook een bowlingbaan en een voetbalveld bij hoort. Klinkt best sällskaplig (da’s gezellig in het Zweeds).

Huis kopen in Zweden: de details

Dan het huis zelf. Het woonhuis telt een bescheiden 70 vierkante meter en is gebouwd in 1965, maar het verkeert in goede staat. Zo is de badkamer in 2015 gerenoveerd. Op het perceel van ruim 2000 vierkante meter vind je een bijgebouw met sauna en extra douche, een gemeubileerde kelder met bar én een apart gastenverblijf.

huis kopen in zweden
(Afbeelding: Hemnet)
huis kopen in zweden
(Afbeelding: Hemnet)
huis kopen in zweden
(Afbeelding: Hemnet)
huis kopen in zweden
(Afbeelding: Hemnet)

Interesse? Laat makelaar Linus dan weten dat je bij de open bezichtiging op 7 april bent via de website van Hemnet.

Toch liever in Nederland wonen?

Op onze vaderlandse Funda is een stuk minder te beleven dan die van de Zweden. Toch vind je ook bij ons af en toe een parel, zoals deze op Texel.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.