Coen Grutters
Coen Grutters Huizenmarkt 22 mrt 2024
Leestijd: 2 minuten

Kom tot rust in het goedkoopste Funda-huis op Texel

In de uithoeken van Nederland zijn de huizenprijzen aanzienlijk lager. Maar geldt hetzelfde voor het idyllische Texel? Dit is het goedkoopste Funda-huis dat momenteel te koop staat op het waddeneiland.

Dat je ver van de randstad goedkoper woont, maakten we eerder al duidelijk. Zo schreven we kortgeleden onder andere over dit spotgoedkope vrijstaande huisje in Friesland. Buiten onze landsgrenzen krijg je nog meer bakstenen voor je geld. Voor de gemiddelde Nederlandse huizenprijs vind je vlak over de Duitse grens deze enorme villa en in Zweden betaal je nog geen ton voor je droomhuis.

Klein Funda-huisje met modern interieur

Terug naar het kleinste tekoopbordje op Texel. Die staat in de tuin van dit monumentale pand uit 1750. De tussenwoning bevindt zich in Den Burg (een van de zeven dorpen op het eiland) en telt een bescheiden 32 vierkante meter aan woonoppervlak. Het totale perceel is 70 vierkante meter groot.

Het Funda-huisje op Texel mag dan oud zijn, vanbinnen oogt het zeer modern. De inrichting ziet er beeldig uit, al is het allemaal wel erg krap. Zittend op de bank staar je naar een lege wand, terwijl in het krappe zithoekje bij de ronde eettafel juist wel een televisie is gepropt. Een opmerkelijke keuze, maar dat is uiteraard eenvoudig naar eigen wens aan te passen.

Goedkope villa te koop op meest klimaatbestendige plek in Nederland

Achterin het huis vind je niet alleen een moderne badkamer met inloopdouche, maar ook een uitgang naar de betegelde achtertuin. Er is trap naar een eerste verdieping, maar die leidt enkel naar de slaapkamer.

Goedkoopste woning van alle waddeneilanden

Zie jij jezelf al zeelucht snuiven vanuit dit Texelse stulpje? Dan moet je even aankloppen bij makelaardij Texel Vastgoed, die het huisje op Funda aanbieden voor 249.500 euro. Klinkt niet als een groot bedrag, maar het is een flinke smak geld. Per vierkante meter komt dat namelijk neer op maar liefst 7.797 euro. Toch is dit het goedkoopste huisje op het eiland. Sterker nog, het is momenteeel het goedkoopste huisje van álle waddeneilanden.

Dit halfvrijstaande Funda-huis koop je als single met minimumloon

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.