Michiel Hekkens
Michiel Hekkens Geld & Carrière 24 mrt 2024
Leestijd: 2 minuten

Privé-eiland met huis voor 250.000 euro te koop in Zweden

Voor een prijs waar je in Nederland een portiekwoning in Helmond koopt met zwarte schimmel en kogelgaten als authentieke details, krijg je in Zweden je eigen eiland. Tijd om te emigreren naar Zweden?

De Nederlandse woningmarkt is alleen nog toegankelijk voor de happy few, maar op die van Zweden kan alles. Zo lieten we vorige week zien dat je voor 180.000 euro kunt leven als een majesteit in Malmö. Deze week doken we opnieuw Hemnet in, het Zweedse Funda, waarna we uren later aanspoelden op een eilandje in het zuidoosten van Zweden. Voor 250.000 euro mogen we er voor altijd blijven.

Emigreren naar Zweden: je eigen eiland

Belangrijk om te weten voordat je een bod uitbrengt op dit eiland mét woonhuis, is dat het niet alleen romantisch is. Een beetje onpraktisch is het ook. Zo moet je een eigen sloep meenemen om er überhaupt te kunnen komen. Als je er woont, gaat het geheid gebeuren dat je na een tripje naar de supermarkt erachter komt dat je de koffiepads bent vergeten. Kun je weer terug roeien. 

huis kopen in zweden
(Afbeelding: Hemnet)
huis kopen in zweden
(Afbeelding: Hemnet)
huis kopen in zweden
(Afbeelding: Hemnet)
emigreren naar zweden
(Afbeelding: Hemnet)

Desondanks is het eilandbestaan niet zo geïsoleerd als je zou denken. Het vasteland ligt namelijk maar op een kleine 100 meter afstand. Vanaf hier sta je zelfs met de bus binnen een kwartier in de grootste stad van Zweden: Stockholm. Misschien is het wel het beste van twee werelden: je eigen privé-eiland, maar tegelijk toegang tot alle faciliteiten van de stad.

Huis in Stockholm: de details

Voor 250.000 euro krijg je een eiland van 1.150 vierkante meter, waar een woning, een gastenverblijf en een tuinhuisje opstaan. Samen hebben deze drie gebouwen een bescheiden woonoppervlak van 58 vierkante meter. Wel zijn deze vierkante meters in tiptop conditie. Als bonus ligt tien meter verderop een mini-eilandje dat bij de koop is inbegrepen. Niet dat er veel te beleven is, maar het is mooi meegenomen.

huis kopen in zweden
(Afbeelding: Hemnet)
huis kopen in zweden
(Afbeelding: Hemnet)
huis kopen in zweden
(Afbeelding: Hemnet)

Wie de sprong in het diepe wil wagen, verwijzen we door naar de betreffende pagina op Hemnet.

Wel emigreren, maar niet zo ver weg?

Een slimme hack om de gekte van de Nederlandse woningmarkt te ontlopen, is door vlak over de grens in Duitsland te wonen. Hier koop je voor de prijs van een gemiddeld Nederlands koophuis deze magische villa vlakbij de Nederlandse grens.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.