Michiel Hekkens
Michiel Hekkens Geld & Carrière 13 mrt 2024
Leestijd: 2 minuten

Dit huis in Zweden kost 180.000 euro, maar je woont er als een koning

Met het salaris van een bakker of een politieagent hoef je je in Nederland geen illusies te maken. Een huis kopen in Zweden gaat echter nog prima. Voor een grijpstuiver kun je zelfs leven als een koning. Dit vorstelijke appartement in Malmö staat te koop voor nog geen 180.000 euro. Om precies te zijn, voor 178.161,48 euro.

Iedereen die minder dan twee keer modaal verdient, hoeft er de komende tijd er niet op te rekenen een fatsoenlijk huis te kunnen kopen. In Nederland, welteverstaan. Manners gaat de grens over en zoekt naar huizen die wél betaalbaar zijn. Een aantal weken geleden brachten we al dit droomhuis in Zweden met een enorme lap grond onder de aandacht. Hier kun je voor minder dan een ton naar hartenlust langlaufen en skiën, maar je zit wel de helft van het jaar in een bevroren bos waar de zon amper op komt. Bij het Zweedse kroonjuweel van vandaag is dit nadeel er niet.

Een goedkoop huis kopen in Zweden

Op Hemnet, het Zweedse Funda, stuiten we op een appartement dat door makelaar Anneli Andersson wordt aangeprezen als “misschien wel het meest unieke appartement in Malmö”. Nu zouden we alles wat Anneli Andersson tegen ons zegt blind geloven, maar ze heeft hier ontegenzeggelijk een punt. Er is een plafond beschilderd met hemelse taferelen. Eronder hangt een kroonluchter-gewei. In de deurposten zijn leeuwen uitgesneden en in de keukenkastjes zitten glas-in-lood raampjes. Als je had gezegd dat dit kasteel Rydboholm was van de Zweedse koning Gustaaf I (1496-1523), hadden we het ook geloofd. Kijk maar.

Goedkoop huis kopen Zweden
(Afbeelding: Hemnet)
Goedkoop huis kopen Zweden
(Afbeelding: Hemnet)
goedkoop huis kopen in zweden
(Afbeelding: Hemnet)
Goedkoop huis kopen Zweden
(Afbeelding: Hemnet)
Goedkoop huis kopen Zweden
(Afbeelding: Hemnet)

“Hier houdt het wow-gevoel nooit op,” aldus Anneli. En natuurlijk heeft ze weer gelijk. Hierbij nog wat belangrijke feiten over het appartement: het is een bescheiden 50 vierkante meter groot, het bouwjaar is 1909 en het energielabel is B.

Nadelen aan wonen in Zweden

De meeste goedkope huizen in Zweden hebben als nadeel dat ze in de middle of nowhere liggen. Je kunt er wel voor minder dan een ton een droomhuis kopen, maar er is geen werk, dokter of school in de wijde omgeving te bekennen. Voor dit goedkope appartement geldt dit niet, want het ligt in Malmö: een van de grootste steden van Zweden. En dan niet eens in de ongure wijk waar Ibrahimović noodgedwongen een mentaliteit van staal ontwikkelde, maar gewoon in een degelijke buurt waar je je ook met een mentaliteit van pudding staande houdt.

Tot slot staat Malmö bekend als de culturele hotspot van Zweden. En als je alle leuke bezienswaardigheden na een tijd hebt gezien, dan kun je ook nog naar het Disgusting Food Museum. Al klaar om te emigreren naar Zweden? Bezoek dan deze pagina op Hemnet voor meer informatie over dit huis in Malmö!

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.