Michiel Hekkens
Michiel Hekkens Human Interest 13 mrt 2024
Leestijd: 2 minuten

Lidl overtroeft Albert Heijn met prijswinnende wijn voor een prikkie

Lidl stunt deze week met een prijswinnende rode wijn voor een zeer schappelijke prijs. Zowel de Vivino-gebruikers als de Grote Hamersma overladen hun chianti met lof. Je haalt hem al voor 4,64 euro in huis.

Iedere week maken we een top 3 van wijn in de aanbieding bij Albert Heijn, aan de hand van de scores van Vivino en de Grote Hamersma. Bij dezen maken we een uitstapje naar de Lidl. Hier vind je deze week namelijk een chianti die alle wijnen in de aanbieding bij Albert Heijn van de tafel veegt. Zelfs de zuinige amateurs van Vivino kennen de rode wijn van de Lidl een voor hun doen ongekend hoge score toe.

Een formidabele rode wijn in de aanbieding bij Lidl

De Corte alle Mura Chianti is een buitenkansje voor iedereen met een kleine portemonnee die ook wel eens een goede wijn wil drinken. Dit concluderen wij niet alleen, maar wijnpurist Harold Hamersma doet dat ook in zijn gezagdragende gids. “Als je je realiseert dat er ook chianti riserva’s in omloop zijn die het vijfvoudige van deze kosten, kun je je alleen maar verbazen over deze. Voor onder vijf euro een versie uit nota bene ook nog een buitengewoon goed jaar voor de regio,” zegt hij over de lichting uit 2019 (die bij de Lidl in de schappen ligt).

In de chianti van de Lidl proeft Hamersma “flink wat rijpe kersen, een laat zomerzonnetje, subtiele specerij en fijne zuren.” Klinkt heerlijk, en dat is hij volgens Hamersma ook. Hij beoordeelt de Corte alle Mura Chianti met een royale 8,5.  

Ook Vivino-gebruikers enthousiast over Lidl-wijn

De score van de Vivino-gebruikers komt bij de meeste wijnen uit rond de 3 sterren op een totaal van 5. 3,5 als het een goede wijn is. Voor deze Corte alle Mura Chianti komt de gemiddelde score uit op 3,7 op basis van grofweg vijfduizend beoordelingen. Voor Vivino-begrippen is dit een zeer hoge score. Hieronder nog eens de gegevens op een rijtje:

Corte alle Mura Chianti

Supermarkt: Lidl
Prijs: van 6,19 euro voor 4,64 euro
Vivino-score: 3.7 uit 5
Grote Hamersma-beoordeling: 8,5

De Corte alle Mura Chianti is nog tot zondag 17 maart in de aanbieding bij de Lidl.

Wijn in aanbieding, maar geen wijnkenner? Vivino biedt uitkomst

Vivino is een goed hulpmiddel als je niet heel veel verstand van wijn hebt, maar toch een lekkere fles wil meenemen in de lokale supermarkt. Er is een app, maar je kunt ook gewoon de naam van de wijn + Vivino googelen. De beoordeling op een schaal van 5 is een goede graadmeter, ook volgens kenners.

Een glas rode wijn per dag, kan dat kwaad?

We leven in tijden van Dry January en alcoholvrije wijn. Een glaasje wijn in de avonduren, is dat dan echt zo slecht? In dit artikel zetten we uiteen wat voedingswetenschappers hier tegenwoordig over zeggen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.