Michiel Hekkens
Michiel Hekkens Eten & Drinken 12 mrt 2024
Leestijd: 3 minuten

Albert Heijn stunt met wijn: de top 3 van week 11 volgens Vivino

De dagen lengen en af en toe breekt er een flets zonnetje door aan de hemel. Voor Albert Heijn is het genoeg om in week 11 al een prima rosé in de uitverkoop te gooien. Je vindt hem samen met een shiraz en een malbec in de top 3 wijn in de aanbieding van Albert Heijn, op basis van de Vivino-score én de beoordeling in de Grote Hamersma.

Deze week is er wijn in de aanbieding bij Albert Heijn van het Franse La Tulipe, het Afrikaanse Lindeman’s en het Argentijnse Bodega Norton. Genoeg keuze dus! La Tulipe komt er bekaaid vanaf in de online ratings van Vivino en Hamersma. De overige twee wijnboeren hebben echter allebei een paar mooie wijnen in hun assortiment. We hebben ze voor je in een top 3 gezet.

Beste wijn in aanbieding bij Albert Heijn – week 11

Iedere week zetten we de beste wijn in de aanbieding bij Albert Heijn in een top 3. Dit doen we met behulp van de score in de Grote Hamersma (een score van 1 tot 10) en die van Vivino (een score van 1 tot 5). Dit is deze week de top drie.

1. Bodega Norton – Colección de los Andes Malbec

Supermarkt: Albert Heijn
Prijs: van 5,99 euro voor 4,49 euro
Vivino-score: 3.4 uit 5
Grote Hamersma-beoordeling: 8

Hoewel de druif oorspronkelijk uit Frankrijk komt, vinden veel kenners dat de beste malbecs uit Mendoza in Argentinië komen. Ook deze malbec van de grootste Argentijnse wijnmaker, Bodega Norton, blijkt niet te versmaden. De 30.000 wijndrinkers op Vivino geven hem een score van 3.4. Hamersma is nog iets guller met een 8. “Haute confiture van bramen, kersen en pruimen”, met een “lichte specerij” en een “handje katjesdrop”. Klinkt inderdaad goed.

2. Lindeman’s – South Africa Shiraz Cabernet

Supermarkt: Albert Heijn
Prijs: van 5,29 euro voor 3,99 euro
Vivino-score: 3.1 uit 5
Grote Hamersma-beoordeling: 7.5

Lindeman’s is een Zuid-Afrikaanse massaproducent die bekend staat vanwege zijn degelijke en scherp geprijsde wijn. Deze Shiraz hoort bij de beste wijnen uit hun assortiment. Op Vivino krijgt hij een score van 3,1 en Hamersma geeft hem een 7,5. Eerdere jaren smaakten volgens Hamersma nog wat te veel naar de “easy going kant”, maar dit jaar heeft hij van de firma wat meer “pittigheid en stevigheid” meegekregen. Lekker bezig, Lindeman’s.

3. Lindeman’s – Western Cape Rosé

Supermarkt: Albert Heijn
Prijs: van 5,29 euro voor 3,99 euro
Vivino-score: 3.1 uit 5
Grote Hamersma-beoordeling: 7.5

Tot slot de rosé die we hadden beloofd om de ontluikende lente mee te vieren. Deze rosé is eveneens van Lindeman’s. Hij is waarschijnlijk gemaakt van de in Zuid-Afrika zeer populaire druif pinotage, maar zeker weten doen we het niet, want er staat geen druifvermelding op het etiket. Vivino geeft een 3.1, Hamersma een 7,5. “Rijp rood fruit, lichte kruiderij en – hoera! – niet zoet,” zo jubelt de wijnkenner. Volgens het laatste weerbericht krijgen we volgende week dinsdag pas weer de zon te zien, maar je kunt hem nu natuurlijk alvast voorproeven.

Wijn in aanbieding, maar geen wijnkenner? Vivino biedt uitkomst

Vivino is een goed hulpmiddel als je niet heel veel verstand van wijn hebt, maar toch een lekkere fles wil meenemen bij Albert Heijn. Er is een app, maar je kunt ook gewoon de naam van de wijn + Vivino googelen. De beoordeling op een schaal van 5 is een goede graadmeter, ook volgens kenners.

Een glas rode wijn per dag, kan dat kwaad?

We leven in tijden van Dry January en alcoholvrije wijn. Een glaasje wijn in de avonduren, is dat dan echt zo slecht? In dit artikel zetten we uiteen wat de gezondheidsstatus van één glas rode wijn per dag volgens voedingswetenschappers is.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.