Tessa Ham
Tessa Ham Banen & Salaris 13 feb 2022
Leestijd: 3 minuten

Welke Spider-Man verdiende het meest? Van Maguire tot Holland

Spider-Man: No Way Home is inmiddels de zesde best verdienende film in de geschiedenis. In de Verenigde Staten staat de superheldenfilm op het punt om Avatar in te halen wat betreft de box office. Maar hoewel Tom Holland van alle Spider-Mans het meeste geld in het laatje brengt, is hij niet de best verdienende Spider-Man.

We duiken in de salarissen van Tom Holland en zijn twee voorgangers Andrew Garfield en Toby Maguire. Hoeveel kregen deze drie superhelden voor hun vertolking van hetzelfde karakter?

Wie verdiende het meest als Peter Parker?

We delen de salarissen voor alle films en de totale score van elke acteur. Dit is wie onderaan de streep op het meeste geld uitkomt.

Het salaris van Tom Holland

Eerder zochten we al precies uit hoeveel Tom Holland eigenlijk heeft verdiend met zijn vertolking van de friendly neighbourhood superheld. Voor de eerste film Spider-Man: Homecoming kreeg de acteur een basissalaris van 440.000 euro. Geschat wordt dat hij door bonussen uiteindelijk 1,3 miljoen kon bijschrijven.

Spider-Man Tom Holland
(Afbeelding: AFP/Valerie Macon)

Volgens The Sun verdiende Tom Holland een stuk meer voor de tweede film. Spider-Man: Far From Home leverde hem in totaal 3,5 miljoen euro op. De geruchten gaan dat hij voor Spider-Man: No Way Home maar liefst 8,8 miljoen mee naar huis neemt.

Totale score: 13,6 miljoen euro voor drie films. Niet slecht van Tom Holland. Maar laten we eens kijken wat zijn twee voorgangers Andrew Garfield en Toby Maguire kregen voor hun Spider-Man carrière.

Het salaris van Andrew Garfield

Net als Tom Holland kreeg Andrew Garfield zo’n 440.000 euro als basissalaris toen hij voor de eerste keer in de huid van Spider-Man kroop.

Spider-Man Andrew Garfield
(Afbeelding: AFP/Tiziana Fabi)

Voor The Amazing Spider-Man 2 kreeg Andrew Garfield ook een loonsverhoging, maar niet zo groot als die van Tom Holland. Hij verdubbelde zijn salaris namelijk tot 880.000 euro. Eigenlijk zou hij voor film drie zijn salaris wéér verdubbelen, naar zo’n 1,7 miljoen euro. Maar The Amazing Spider-Man 3 zag nooit het levenslicht, door tegenvallende resultaten van de eerste twee films.

Totale score voor twee films: ruim 1,3 miljoen euro. In de intro verklapten we natuurlijk al dat Tom Holland niet de best verdienende Spider-Man is. Dan blijft er nog maar één kandidaat over: Toby Maguire.

Het salaris van Toby Maguire

Toby Maguire verdiende bij de eerste film al significant meer dan zijn twee opvolgers. Daar kreeg hij namelijk een salaris van 3,5 miljoen euro voor.

Spider-Man Toby Maguire
(Afbeelding: AFP/Max Nash)

Voor film twee en drie kreeg hij een loonsverhoging, en niet zo’n beetje ook. Met Spider-Man 2 verdiende hij maar liefst 15 miljoen euro, met daar bovenop 5 procent van de opbrengsten van de film.

Ook voor Spider-Man 3 verdiende Toby Maguire een indrukwekkend salaris van 13 miljoen euro. Dat is inderdaad minder dan met film twee, maar in plaats van 5 procent, onderhandelde hij bij deze film 7,5 procent van de opbrengsten. De totale score is dus niet precies bekend, maar met alleen zijn basissalaris komt hij uit op: 31,5 miljoen euro.

Extra salaris in Spider-Man: No Way Home

Let op: het volgende gedeelte van het artikel bevat spoilers voor de nieuwste Spider-Man: No Way Home. Nog niet gezien? Klik dan het artikel weg.

Spider-Man Tom Holland
(Afbeelding: EPA/David Swanson)

Iedereen die Spider-Man: No Way Home heeft gezien, weet dat bovenstaande totaalbedragen van Andrew Garfield en Toby Maguire eigenlijk niet helemaal compleet zijn.

Hoeveel kregen de twee voorgaande Spider-Mans eigenlijk betaald om terug te keren als deze superheld? Beide heren ontvingen 1 miljoen dollar, omgerekend zo’n 880.000 euro. Niet gek voor pak en beet 30 minuten screentime.

De best verdienende acteurs uit Spider-Man: No Way Home

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.