Martin de Coninck
Martin de Coninck Netflix 13 feb 2022
Leestijd: 3 minuten

5 Netflix-flops die toch echt wel de moeite waard zijn

Naast Netflix-toppers zijn er de afgelopen jaren ook Originals verschenen die minder presteerden. Series met mega-budgetten die de hoge verwachtingen niet konden waarmaken.

We zetten vijf onterechte flops op een rij, al is flop bij sommige series een groot woord. Niet de grootste successen, wel de moeite waar om jezelf in te verliezen.

Netflix-flops die toch niet onaardig zijn

De meeste series in dit rijtje zijn vroegtijdig gecanceld door de streamingdienst. Het voordeel daar weer van is dat je er zo doorheen bent.

1. Dark Crystal: Age of Resistance (2019)

Prequel-serie van de legendarische poppenfilm The Dark Crystal uit 1982 van poppenspeler Jim Henson. Bij het grote publiek is Henson beter bekend als de bedenker van The Muppets. Tijd, geld, noch moeite werd bespaard voor deze prachtige poppenserie. Helaas vielen de kosten erg hoog uit. De serie maakte gebruik van 170 poppen, 83 poppenspelers en 75 filmlocaties. Reken maar uit. De kijkcijfers bleven achter en Netflix besloot de serie te cancelen. Erg jammer dat we deze titel moeten scharen onder het rijtje Netflix flops. Toch is deze briljante, unieke serie zeker de moeite waard; mits je van poppen en een gezonde dosis fantasy houdt.

2. The Get Down (2016)

The Get Down vertelt over het bankroete New York van de jaren 70 waarin de muziekscene voorgoed werd veranderd door nieuwe stijlen als hiphop, disco en punk. De Amerikaanse, muzikale dramaserie werd na twee seizoenen gecanceld. Met een budget van 120 miljoen dollar waren de verwachtingen hoog voor The Get Down. Helaas werd deze belofte niet ingelost en werd de serie in 2017 stopgezet door Netflix. Toch zeker een aanrader voor muziekliefhebbers die nieuwsgierig zijn naar het ontstaan van iconische muziekstijlen.

3. Away (2020)

Sciencefiction-liefhebbers kregen kippenvel van de aankondiging van Away. Een Amerikaanse sciencefiction-dramaserie die een groep internationale astronauten volgt tijdens de eerste bemande missie naar Mars. Met een hoofdrolspeelster van het kaliber Hilary Swank zou het een koud kunstje moeten zijn om deze Netflix-serie tot een succes te maken. Helaas kon Away de verwachtingen niet waarmaken en werd na één seizoen al de stekker eruit getrokken. Dankzij het goede acteerwerk van Swank zeker de moeite waard om te proberen.

4. The English Game (2020)

Ooit benieuwd naar de roots van voetbal, de nummer 1 sport in Europa? Check dan The English Game op Netflix. De serie vertelt over de dramatische beginjaren van de sport en de langzame transitie van amateur- naar profvoetbal. Of er ook een tweede seizoen komt, blijft de grote vraag. Netflix heeft nog geen aankondiging gedaan, maar ook niet bevestigd dat er geen seizoen 2 komt. Nog even afwachten dus.

5. Jupiter’s Legacy (2021)

De superheldenpakken uit Jupiter’s Legacy mogen terug de kast in. Netflix besloot na een tegenvallend eerste seizoen te stoppen met de serie. Een low budget Justice League die niet echt lekker uit de verf kwam. Regelrechte Netflix-flop, die wel in de smaak viel bij onze collega’s van Want.nl. En ja, die kop vinden wij ook wat overdreven.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.