Martin de Coninck
Martin de Coninck Netflix 12 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

5 goede films en series die in week 6 op Netflix verschenen

Ieder weekend tippen we vijf films en series, die vers uit de koker zijn gekomen op Netflix. In week 6 wederom een aantal aansprekende titels, waaronder het vierde seizoen van Disenchantment een een steengoede nieuwe show met Julia Garner (Ozark).

De winter breekt niet echt door en we kijken alweer reikhalzend uit naar de eerste lentedagen. Tot het zover is, biedt Netflix genoeg vertier om de grauwe dagen door te komen.

Nieuwe films en series op Netflix in week 6

Naast Disenchantment kun je ook genieten van een aantal verrassende nieuwe Netflix Original-films, waarvan vooral de Franse SciFi-komedie Bigbug een aanrader is.

1. Disenchantment seizoen 4 (Original Serie)

Het langverwachte vierde seizoen van Disenchantment is nu beschikbaar op Netflix. De satirische animatieserie was een instant hit toen het eerste seizoen in 2018 verscheen. Het verhaal draait om alcoholische prinses Bean, die avonturen beleeft in Dreamland; een fictieve versie van de middeleeuwen. Disenchantment is een hersenspinsel van Matt Groening, de bedenker van onder andere The Simpsons en Futurama.

2. The Privilege (Original Film)

De Duitse Netflix-film The Privilige (Das Privileg) is een romantisch tienerdrama met elementen van bovennatuurlijke horror, maar tegelijk ook een samenzweringsthriller. Zo, dat is een aardige mond vol. Zo veel verschillende genres in een film proppen, is dat wel een goed idee? Eén manier om daar achter te komen: streamen die handel!

3. Bigbug (Original Film)

Een verzameling kibbelende Vinex-bewoners komt in het jaar 2050 vast te zitten tijdens een Android-opstand. De groep wordt in bescherming genomen door hun eigen huisrobots, die besluiten de meesters op te sluiten voor hun eigen veiligheid. Een Franse SciFi-komediefilm met een geweldig script.

4. Anne+: De Film (Film)

Na het succes van de serie keert Anne terug in haar eigen film op Netflix. Vlak voordat Anne emigreert naar haar grote liefde Sara in Montreal wordt haar boekscript afgekeurd. Noodgedwongen gaat ze op zoek naar zichzelf, want niet alleen het personage in haar boek lijkt stuurloos. Ze ontmoet de non-binaire Lou die compleet anders in het leven staat, en doet nieuwe inspiratie op voor haar boek.

5. Inventing Anna (Original Serie)

Het absurde, waargebeurde verhaal over een oplichtster die werd ontmaskerd door een journalist. Anna Delvey gaf zich uit voor een rijke erfgename om de high society van New York te penetreren en ze vervolgens te bestelen. Een schokkende miniserie over een meedogenloze oplichtster. Leuk feitje: Julia Garner speelt de rol van Anna; beter bekend als Ruth in Ozark.

Lees ook welke nieuwe films en series in week 5 op Netflix verschenen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.