Martin de Coninck
Martin de Coninck Films & Series 5 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

5 aansprekende films en series die in week 5 op Netflix verschenen

Ieder weekend tippen we vijf aansprekende films en series, die nieuw op Netflix zijn verschenen. In week 5 goed nieuws voor trekkies en een nieuwe Nederlandse oorlogsfilm.

De kortste maand van het jaar start met een aantal mooie releases op Netflix, waaronder Star Trek: Beyond, een kaskraker uit 2016.

Nieuwe films en series op Netflix in week 5

Naast Mijn beste vriendin Anne Frank en Star Trek: Beyond vind je verder nog drie verrassende nieuwe Netflix Originals.

1. Star Trek Beyond (Film)

Goed nieuws voor alle trekkies. Vanaf deze week is Start Trek: Beyond (2016) te zien op Netflix. Het is de laatst uitgekomen Star Trek-film van de franchise en volgt de bemanning van de USS Enterprise op ontdekkingsreis naar een van de verste uithoeken van niet eerder ontdekte ruimte waar ze een meedogenloze vijand ontmoeten. Naast deze titel vind je nog veel meer Star Trek-films en series op Netflix.

2. The Tinder Swindler (Original Documentaire)

Tinder kennen we natuurlijk allemaal als de razend populaire app waarmee we contact leggen met anderen, in de hoop dat er een vurige romance of serieuze relatie ontstaat. Helaas zijn er ook op Tinder-oplichters actief die maar één doel hebben: jouw zuurverdiende centen afpakken. In The Tinder Swindler luisteren we naar het verhaal van de Noorse Cecile, die zich compleet liet inpakken door haar prins op het witte paard.

3. Finding Ola (Original Serie)

Na een ingrijpend voorval besluit moeder en drogist Ola Abd ElSabour op zelfontdekkingsreis te gaan, waar ze geconfronteerd wordt met allerlei uitdagingen van deze nieuwe realiteit. Finding Ola is een Egyptische Netflix-serie met hoge verwachtingen.

4. Loop Lapeta (Original Serie)

Vanuit Egypte reizen we verder af naar het Oosten voor Loop Lapeta. Deze Indiase Netflix Original is een remake van de klassieker Lola Rennt uit 1998. In Loop Lapeta volgen we Savie die racet tegen de klok om de boel te redden, nadat haar vriend geld van een gangster is verloren.

5. Mijn beste vriendin Anne Frank (Film)

Een film gebaseerd op de memoires van de boezemvriendin van Anne Frank: Hannah Goslar. Wanneer de Tweede Wereldoorlog uitbreekt, verliezen de meiden elkaar uit het oog. Pas jaren later, volgt een bijzondere ontmoeting tussen de meiden in concentratiekamp Bergen-Belsen. Een indrukwekkende afsluiter van deze lijst met nieuwe films en series, al vielen de recensies enigszins tegen.

Lees ook welke nieuwe films en series in week 4 op Netflix verschenen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.