Martin de Coninck
Martin de Coninck Films & Series 29 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

5 goede nieuwe series die afgelopen week op Netflix verschenen

Het weekend is weer aangebroken, tijd voor een lijstje met vijf lekkere Netflix-series die in week 4 zijn verschenen. Waaronder seizoen 4 van de ijzersterke misdaadserie The Sinner, met Bill Pullman.

We leven alweer in de laatste week van januari. Tijd om een mooie vakantiebestemming voor de zomer uit te zoeken. Wanneer de keuzestress je bij de strot grijpt, biedt Netflix een welkome vlucht met vers materiaal. Met deze nieuwe Netflix-series ben je snel weer chill.

Nieuwe series op Netflix in week 4

Een mooie lijst met titels waar zeker wat tussen zit voor liefhebbers van goede series.

1. The Sinner: seizoen 4 (Original serie)

Bill Pullman keert terug als de beschadigde detective Harry Ambrose in het laatste seizoen van The Sinner. Harry is nog steeds aan het bijkomen van de gebeurtenissen uit seizoen 3 als hij zich wederom vastbijt in een vreemde moordzaak. Net als in de eerdere seizoenen wordt vrij snel bekend wie de moord heeft gepleegd, maar Harry herkent zich nou eenmaal als geestverwant in gekwelde zielen en probeert vooral het waarom te achterhalen. Steengoede afsluiter van een geweldige Netflix-misdaadserie.

2. The Orbital Children (Original Anime-serie)

Jawel, Netflix maakt tegenwoordig als een gek Anime-series, en niet onverdienstelijk. Het verhaal van The Orbital Children speelt zich af in 2045. Een tijd waarin we als mensen de ruimte hebben gekolonialiseerd. Er vindt een enorm ongeluk plaats op een ruimtestation, waardoor een groep kinderen alleen achterblijft. Met behulp van beperkte AI, drones en andere low-tech snufjes worden meerdere crises bezworen.

3. Framed! A Sicilian Murder Mystery (Original serie)

De titel beschrijft al in een notendop waar deze Italiaanse komedieserie over gaat. Twee klunzige tv-technici stuiten per ongeluk op een plaats delict en proberen er vervolgens alles aan te doen om niet als verdachten in beeld te komen. Dit werkt alleen averechts; elke actie die ze ondernemen brengt ze dieper in de problemen. Een leuke serie die alleen al vanwege de prachtige Siciliaanse landschappen de moeite waard is.

4. Neymar: The Perfect Chaos (Original documentaire)

Netflix maakt meer en meer docu-series over bekende sporters. De nieuwste gaat over de Braziliaanse voetbalster Neymar. Hij wordt geliefd, maar ook gehaat (vooral te wijten aan zijn theatrale valpartijtjes). Deze documentaire toont de hoogte- en dieptepunten van zijn persoonlijke leven en briljante voetbalcarrière. Een goede inhoudelijke serie of een goedkope marketingtruc om z’n imago een beetje op te poetsen? Oordeel zelf.

5. In From The Cold (Original serie)

Een alleenstaande Amerikaanse moeder wordt ontmaskerd als Russische ex-spion. Met haar unieke skills om van gedaante te verwisselen, probeert ze haar familieleven te beschermen tegen een verraderlijke vijand.

Check in dit artikel de bomvolle lijst aan nieuwe series en films die in februari 2022 op Netflix verschijnen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.