Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Gezondheid 29 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Dit at Keanu Reeves om in vorm te komen voor The Matrix

Deze week openen bioscopen hun deuren weer voor publiek. Grote films als Spider-Man: No Way Home en de nieuwste film uit de The Matrix-reeks zijn eindelijk te zien. Hoe stoomde blockbuster-acteur Keanu Reeves zich klaar voor de laatstgenoemde reeks?

Keanu Reeves is met films als John Wick, The Matrix en Speed een grote naam in Hollywood. Als je acteur bent, dan wordt er behoorlijk wat van je lichaam gevraagd. Je moet jezelf immers klaarstomen voor de grotere rollen en fit genoeg zijn om slopende opnamedagen vol te houden.

De oersympathieke Keanu Reeves vormt geen uitzondering op die regel. Ook hij stond in de sportschool om in vorm te komen voor zijn grote filmrollen. Daar kwam bij The Matrix nog een uitdaging bovenop: martial arts.

Dit at Keanu Reeves voor The Matrix

Er fit uitzien op het witte doek en genoeg energie hebben voor de lange opnamedagen vereist gezond eten met veel vitamines. Het was voor Reeves niet noodzakelijk om flink in spiermassa aan te komen. We zien Neo immers niet met brede schouders of een flinke biceps op het witte doek, in The Matrix: Resurrections ligt de focus op snelheid, balans en behendigheid.

Dat is ook in het eetschema van Keanu Reeves terug te zien. Geen belachelijke hoeveelheid eiwitten, maar een gebalanceerde verdeling tussen koolhydraten, eiwitten en vetten.

Voor Keanu Reeves dus geen magisch dieet, maar gewoon eten met gezond verstand. Hierbij stonden gezonde producten als kip, rijst, pasta en groenten centraal. In de praktijk kwam dat neer op het volgende eetpatroon:

  • Ontbijt: twee eieren, havermout en een portie fruit, vaak bessen. Soms een portie zalm.
  • Lunch: een maaltijd met groenten, kip en bruine rijst.
  • Snack: een eiwitreep. Soms ook rijstwafels met beleg.
  • Avondeten: een bord vol zoete aardappel, een steak en een hoop groenten. Of een salade met groenten, vis en noten.

Met het eten van verschillende maaltijden op een dag houdt Keanu Reeves naar eigen zeggen zijn honger en zin in junk food onder controle. Zijn eetpatroon is een krachtige manier om in vorm te blijven zonder daar al te veel moeite voor te doen.

Krijg je geen genoeg van Keanu Reeves? Hier vind je 10 geweldige films met de acteur, die je waarschijnlijk nog niet kent. The Matrix: Resurrection draait nu in de bioscoop.

Keanu Reeves deed een ‘Keanu Reevesje’ met zijn Matrix-salaris

jackedgorillamanofmanyhealth-yogi

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.