Alrik de Jong
Alrik de Jong Style 23 dec 2020

Kermit luidt groene toekomst Adidas in met eigen sneakers

Vorige week las je dat ‘s werelds best verkochte sneakers groen gaan, in de zin dat ze volledig duurzaam worden. Nu is het eerste paar sinds die aankondiging aangekondigd. Check de Kermit x adidas Stan Smith.

Adidas is de laatste tijd nogal van de collabs en het is duidelijk dat de ontwerpers een voorliefde hebben voor popcultuur. Er kwamen verschillende Star Wars-sneakers uit (Leia, Luke, Baby Yoda, Boba Fett), de Gremlins werden geëerd en nu zijn The Muppets aan de beurt.

Kermit x adidas Stan Smith

De eerste vrucht van die collab is de Kermit x adidas Stan Smith. De originele naamgever staat nog op het label op de tong, maar de wereldberoemde kikker prijkt op de hiel en zijn voornaam op de zijkant van de sneakers.

kermit x adidas stan smith, groene sneakers, duurzaam, kikker, frog

Kermit de Kikker is een muppet die in de jaren vijftig werd bedacht door Jim Henson en nadien een belangrijke rol kreeg in diverse series en films. Hij was gemaakt van een oude groene jas van Hensons moeder en twee pingpongballen die als ogen dienden. Toen al duurzaam dus, net als deze sneakers.

Groene sneakers

Het model adidas Stan Smith bestaat in 2021 vijftig jaar en dat moment wordt aangegrepen om een eerste grote stap te zetten naar een volledig groene toekomst. De iconische sneakers, volgens Guinness World Record ‘s werelds best verkochte, worden vanaf 2021 volledig duurzaam. En vanaf 2024 wil Adidas dat de volledige productie groen is.

kermit x adidas stan smith, groene sneakers, duurzaam, kikker, frog
kermit x adidas stan smith, groene sneakers, duurzaam, kikker, frog

De adidas x Stan Smith ‘nieuwe stijl’ bestaat uit gerecycled polyester met een premium PU-coating uit Japan. Dit voelt overigens aan als het leer dat je gewend bent. De buitenzool bestaat uit gerecycled rubber en de veters zijn gemaakt van andere gerecyclede materialen. Hoe kun je deze sneakers beter inluiden dan met Kermit de Kikker? Vanaf 2021 te koop voor een geschatte prijs van 90 euro. De exacte datum en prijs is nog niet bekend. Hou de website van Adidas in de gaten.

Reageer op artikel:
Kermit luidt groene toekomst Adidas in met eigen sneakers
Sluiten