Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 29 nov 2023
Leestijd: 4 minuten

Chris Evans reageert op terugkeer in Marvel-films (en wat het betekent)

Naar verluidt heeft Chris Evans al getekend voor een terugkeer als Captain America in het Marvel Cinematic Universe. De reactie van Evans zegt helaas/gelukkig minder dan je denkt.

Dankzij een onthullend boek over de opkomst van Marvel Studios weten we dat studiobaas Kevin Feige drastische maatregelen overweegt om het MCU weer in ere te herstellen.

Marvel gaat ingrijpen

Film na film draait matige omzetten, critici zijn genadeloos in hun beoordelingen en zelfs de diehard fans lijkt het niet meer te boeien: het Marvel Cinematic Universe is zijn mojo kwijt.

Uit het boek The Reign of Marvel Studios blijkt dat Feige overweegt om het gehele MCU te rebooten met de aankomende Avengers-films, Avengers: The Kang Dynasty en Avengers: Secret Wars. Net zoals in de comics al tig keer is gedaan.

De grote, prangende vraag is: hoe lok je weer het grote publiek naar de bioscoop om de nieuwe Avengers: Endgame te bewonderen en te aanschouwen hoe en waarom het MCU wordt gereboot? Het makkelijkste antwoord? Simpelweg de helden terugbrengen waarmee het allemaal begon.

Terugkeer Iron Man en Captain America

In het boek beschrijven de journalisten al hoe Feige overweegt om de originele Avengers opnieuw in te schakelen. Dan heeft men het over Black Widow, Iron Man en Captain America. Oftewel: Scarlett Johansson, Robert Downey Jr. en Chris Evans.

Met dat nieuwtje houdt de gedegen journalistiek tevens het onthullende boek op. Verder zijn we weer aangewezen op de geruchtenmolen van het internet, en daar kwam afgelopen weken een opvallende update uit rollen.

Wolf of Wall Street-aftreksel van Netflix zet dure vloek voort
Emily Blunt als Liza and Chris Evans als Brenner in Pain Hustlers (Afbeelding: Netflix)

Feige zou namelijk naar verluidt al lang Chris Evans en Robert Downey Jr. hebben gestrikt voor een comeback en/of cameo in toekomstige Marvel-films. Captain America zou zelfs al getekend hebben voor de Hollywood-stakingen begonnen.

Neem dat nieuws met een korrel zout, want dergelijke details zijn dus niet geverifieerd door journalisten, wat wél geldt voor de onthullingen uit The Reign of Marvel Studios.

Chris Evans reageert op geruchten

Gelukkig hebben we nu the man himself die duidelijkheid kan scheppen. Dan hebben we het over Chris Evans, de acteur achter Steve Rogers, oftewel, Captain America.

Hij werd begin deze week door het Amerikaanse The Wrap gevraagd naar bovenstaande nieuws. Gelukkig was de acteur niet te beroerd om er ook op te antwoorden.

“Weet je, ik zie die berichten ook altijd en het is nieuws voor mij,” zei Evans over de geruchten. “Om de paar maanden zegt iemand dat ze Downey inschakelen, en Hemsworth, en Scarlet [Johansson], en iedereen komt terug! Maar niemand heeft er met mij over gesproken. En kijk, ik zou nooit nooit zeggen, maar ik ben echt – ik ben erg protective. Het is een heel dierbare rol voor mij, dus het zou precies goed moeten zijn.”

Deur op een kiertje

Eerder dit jaar zette hij de deur wel op een kiertje open tegenover Variety:

“Het is moeilijk, want kijk, ik hou zielsveel van die rol”, zei Evans, die toegaf dat hij zich zorgen maakte over het bezoedelen van de rol. “Hij betekent zoveel voor me, echt waar. Ik denk dat er meer Steve Rogers-verhalen te vertellen zijn, zeker. Maar tegelijkertijd ben ik er erg, erg voorzichtig mee… het is als dit kleine glimmende ding dat ik heb waar ik zoveel van hou, en ik wil het op geen enkele manier verknoeien, en ik maakte deel uit van iets dat zo speciaal was voor die speciale periode en op een bepaalde manier is het zo goed afgesloten.”

Wat zeggen dit soort citaten?

Het is met dit soort updates altijd belangrijk om in het achterhoofd te houden dat acteurs die al getekend zijn nooit dergelijk nieuws in een interview als dit zouden verklappen. Alleen al uiterst strenge NDA’s zorgen ervoor dat Evans dan niet kan zeggen “Ja, dat klopt, verrassing!”

Oftewel: de geruchten omtrent het tekenen van Tony Stark en Steve Rogers voor de aankomende Avengers-films zou nog steeds kunnen kloppen. Dat Evans de deur op een kiertje openzet zorgt er alleen maar voor dat ze geloofwaardiger overkomen.

Tot Marvel Studios zelf iets aankondigt blijft het echter bij speculatie en geruchten: Chris Evans zou bij lange na niet de eerste acteur zijn die een toekomstige rol ontkent in interviews om vervolgens exact die rol groots aan te kondigen tijdens bijvoorbeeld Comic-Con.

Fans kunnen er vanuit gaan dat het MCU de komende jaren drastisch gaat veranderen; dat is wel duidelijk, zowel door het eerder genoemde boek als überhaupt waar het MCU verhaaltechnisch nu naar toe beweegt. Wat dat precies gaat betekenen blijft helaas voorlopig een kwestie van afwachten.

Wist je trouwens al dat Tony Stark wél officieel terugkeert, zelfs dit jaar al? Je kunt ‘m komende maand weer in actie zien komen in deze Disney+ Original.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.