Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 14 feb 2024
Leestijd: 2 minuten

Deadpool & Wolverine verslaat elke Marvel-film met monsterrecord

Marvel Studios kan eindelijk de slingers ophangen in 2024. Deadpool & Wolverine heeft nu al alle vorige Marvel-films verslagen door een monsterrecord te vestigen.

Marvel Studios brengt dit jaar slechts één film uit: Deadpool & Wolverine. In de eerste trailer voor de film noemt de Merc with a Mouth zichzelf ‘Marvel Jesus’, een grap met een grote kern van waarheid.

Een nieuw begin voor Marvel

De film moet namelijk een nieuw begin voor het MCU moet markeren, na een reeks aan geflopte en zeer tegenvallende bioscoopfilms. De toekomst van Marvel wordt al in de eerste trailer op poten gezet, met een verwijzing naar Secret Wars. Daar lees je meer over in dit artikel.

Sony Pictures brengt overigens dit jaar wél meerdere Marvel-films uit, maar op het moment van schrijven wordt de eerste, Madame Web, compleet neergesabeld op Rotten Tomatoes. Marvel-fans kunnen voorlopig dus maar beter hun hoop op Deadpool vestigen.

Deadpool & Wolverine breekt record

Deadpool & Wolverine komt pas eind juli uit, maar Marvel Studios heeft op zijn minst nu al een flinke win te pakken. Het is namelijk op één vlak nu al de grootste Marvel-film aller tijden. De eerste Super Bowl-teaser voor Deadpool & Wolverine is in de eerste 24 uur meer dan 365 miljoen keer bekeken.

Een absoluut record. De vorige recordhouder, Spider-Man: Across the Spider-Verse, werd ruimschoots gepasseerd. Die film was tot deze week de recordhouder met 255 miljoen views binnen 24 uur. Sorry, Sony.

Het MCU gaat veranderen

Het is een veelbelovend begin van wat ongetwijfeld een bombastische marketingcampagne gaat worden. Het introduceren van X-Men in het MCU is precies de impuls die Marvel goed kan gebruiken. Deadpool & Wolverine onderscheidt zich tevens op een ander vlak van zij voorgangers: het wordt de eerste 18+ film in de geschiedenis van het MCU.

Een tonal shift en flexibiliteit die de studio zich onlangs al eigen maakte met de televisieserie Echo. Marvel is zich er duidelijk bewust van dat er iets moet gaan veranderen. De studio is al flink aan verschillende knoppen aan het draaien. Eind juli gaan we ontdekken of het de juiste zijn.

Doctor Doom?!

Op sociale media gaan fans nog steeds los op de trailer. Sterker nog, oplettende kijkers zijn er heilig van overtuigd dat ze de iconische Marvel-schurk Doctor Doom hebben gespot.

Met een blik vol X-Men-personages en de meta-humor waar Deadpool om bekend staat ongetwijfeld één van vele cameo’s en verwijzingen uit de film. Op naar juli! Check in de tussentijd ook de toffe andere trailers die tijdens de Super Bowl uitkwamen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.