Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 23 feb 2024
Leestijd: 3 minuten

HBO Max imponeert met John Wick-waardige ninja-serie

HBO Max is vanuit het niets aan het scoren met een duistere actieserie vol ninja’s, keiharde actie en een wraakplot waar je U tegen zegt. De Japanse John Wick, zullen we maar zeggen. Maak kennis met Ninja Kamui.

Anime is geen genre, maar een medium. Van romcoms en historische drama’s tot sitcoms en bloederige thrillers; je kunt alle kanten op.

HBO Max presenteert Ninja Kamui

Door de wereld van Japanse animatie links te laten liggen ontzeg je jezelf dan ook een breed scala aan pareltjes. Maar ja, waar te beginnen? De Ghibli-films zijn uiteraard no-brainers, maar daarna wordt het lastiger. Het aanbod is reusachtig, maar tegelijkertijd is de beschikbaarheid op streamingdiensten in Nederland vaak beperkt.

In die context tippen we je dan ook graag een veelbelovende nieuwe anime als de titel in kwestie ook nog eens op simpele wijze hier te streamen is.

Dat geldt gelukkig ook voor Ninja Kamui, een keiharde actieserie die gewoon op HBO Max te streamen is. De show verkoopt eigenlijk zichzelf al binnen enkele minuten van de eerste aflevering: Ninja Kamui gaat direct van nul naar honderd met één van de spectaculairste gevechten die we in tijden hebben gezien.

Megatalent uit Japan

Dat is niet zo gek. De Japanse actieserie komt namelijk uit de koker van Sunghoo Park, een van de grootste actietalenten uit de industrie. Zijn werk voor de megahit Jujutsu Kaisen heeft de grenzen voor wat gevechtsanimatie binnen anime kan zijn verlegd.

Die bloederige en haast balletachtige finesse past hij ook toe op Ninja Kamui, de eerste volledige serie van zijn eigen kersverse studio: E&H Production. Sterker nog, de jonge animator en regisseur doet er nog een schep bovenop.

Ninja Kamui vertelt het verhaal van Higan, een voormalig ninja die samen met zijn vrouw en kind een nieuw leven opbouwt in Amerika. Ze verdienen de kost als boer en hebben een nieuwe identiteit aangenomen. Een idyllisch en rustig leventje – tot de clan van Higan hem toch weet te vinden, zijn vrouw en kind afslacht en hem zelf op een haar na voor dood achterlaat.

Je raadt het al: het is tijd voor wraak! Ninja Kamui draait volledig om Higans missie om zijn voormalige bazen op te sporen en zijn familie te wreken. Daarmee lijkt de show niet alleen qua actie maar ook qua premisse op John Wick. Sunghoo Park is de Chad Stahelski van de anime-wereld, zou je kunnen stellen.

Spectaculaire actie

Het heerlijke aan Ninja Kamui is dat de serie exact weet wat het is: een hypergewelddadige wraakthriller met vakkundig in beeld gebrachte actiescènes. Niets meer, niets minder, en dat bevalt de eerste twee afleveringen vooralsnog ontzettend goed.

Het goede nieuws is dus dat de vooralsnog unaniem geprezen show ook in Nederland gewoon op HBO Max te streamen is. Daar kun je op het moment van schrijven de eerste van in totaal twaalf afleveringen streamen, die overigens wekelijks uitkomen.

Het blijft een kwestie van afwachten of Park het hoge niveau van de eerste paar episodes in stand weet te houden, maar op zijn minst kun je twee keer 22 minuten gaan genieten van spectaculaire actie. No-brainer! Over keiharde actie en ninja’s gesproken: heb je de duistere nieuwe ninja-serie van Netflix al gezien?

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.