Coen Grutters
Coen Grutters Sneakers 22 feb 2024
Leestijd: 1 minuut

Sneakers van de dag: Onitsuka Tiger Mexico 66

De Onitsuka Tiger Mexico 66 is terug van weggeweest. De schoenen zijn niet nieuw, maar lijken wel dé sneakers van 2024 te worden.

Nieuwe dag, nieuwe sneakers. Er komen zoveel nieuwe schoenen uit, dat we iedere werkdag een recent uitgekomen paar uitlichten. Ditmaal focussen we ons op een oud model, dat plots enorm aan populariteit wint.

Onitsuka Tiger Mexico 66 uit het as herrezen

Binnen de modekringen van TikTok gaan de sneakers viral en ook wereldsterren zoals Kaia Gerber en Kendall Jenner hebben de schoenen weer teruggevonden. We zeggen ‘teruggevonden’, omdat het model eigenlijk al een oudje is. Een eerste versie van de Onitsuka Tiger Mexico 66 kwam in – je verwacht het niet – 1966 op de markt. Een liefde voor de retro styling maakt dat de modewereld deze sneakers nu opnieuw omarmt.

sneakers Onitsuka Tiger mexico 66
(Afbeelding: Onitsuka Tiger)

Onitsuka Tiger speelt hier slim op in door nieuwe kleurstellingen uit te brengen. Zo voelt de oude schoen toch nog een beetje nieuw en is er voor ieder wat wils. Althans, voor ieder die de portemonnee trekt. De standaardversie van de Onitsuka Tiger Mexico 66 kost tussen de 110 en 230 euro, met veelal SD-versies in de bovenkant van die prijsrange. Deze variant wordt in Japan gemaakt van betere materialen en schijnt zelfs iets anders van vorm te zijn.

Sneakers van gisteren

De stappers die we gisteren behandelden zijn eveneens van Japanse komaf. We schreven namelijk over de Mizuno Wave Mujin TL GTX. Sneakers gemaakt van een door velen geliefd (maar volgens ons overgewaardeerd) materiaal.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.