Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 8 nov 2021
Leestijd: 2 minuten

Nieuw contract Salma Hayek verraadt veel over toekomst Marvel

Terwijl de nieuwe Marvel-film Eternals prima cijfers scoort in de bioscopen wereldwijd, sijpelt het nieuws naar buiten dat Salma Hayek een multi-contract voor meerdere films binnen het MCU heeft getekend. Reken dus op meer Ajak.

* Dit artikel bevat spoilers!

Salma Hayek maakte dit jaar op 55-jarige leeftijd haar debuut als superheld in het Marvel Cinematic Universe (MCU). Ze speelt Ajak, de wijze en spirituele leider van de Eternals. Voorlopig ben je nog niet van haar af, al is het nog niet helemaal duidelijk in welke hoedanigheid.

Salma Hayek tekent voor meerdere Marvel-films

De nieuwe Marvel-film Eternals krijgt nog niet bepaald positieve recensies. En dat terwijl de cast toch echt niet de minste is. Een van die sterren die je vooraf het meest in beeld zag, was Salma Hayek. Haar rol als Ajax, die ten opzichte van de comics van geslacht is verwisseld, was minimaal. Maar ondanks haar verrassende lot in de film, ga je waarschijnlijk toch meer van haar zien.

In een interview met de podcast Smallzy’s Celebrity Small Talk onthult ze dat ze voor meerdere Marvel-films heeft getekend. “Ik heb voor meerdere filmdeals binnen het MCU getekend. Het was best leuk om deel uit te maken van een kleine groep die dit lang geheim moest houden”, zegt de actrice.

Ajak en het universum van de Eternals

Het multi-contract van Salma Hayek komt voor veel Marvel-fans als een verrassing, gezien het lot van Ajak in de nieuwste MCU-film. Aan de andere kant verwachtten kenners al dat de Eternals een vergelijkbare franchise gaan vormen als de Avengers. Een groep superhelden met allemaal hun oorsprongsverhalen in standalone films. Bovendien bestrijkt hun geschiedenis duizenden jaren en zitten de films vol flashbacks.

salma hayek, ajak, eternals, contract, meerdere marvel films
Salma Hayek als Ajak in Eternals (Afbeelding: Marvel)

Vermoedelijk komt Salma Hayek dus terug als Ajak, al zijn er nog geen details over het contract bekend. Lees hier meer over de oorsprong van de Eternals.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.