Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 28 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Eternals scoort bedroevend op Rotten Tomatoes en IMDb

De aankomende Marvel-film Eternals draait nog niet in de bioscoop, maar de recensies vliegen je sinds de première om de oren. En afgaande op filmrecensiewebsites Rotten Tomatoes en IMDb zijn die niet om vrolijk van te worden.

Eternals is de nieuwe groep superhelden binnen het Marvel Cinematic Universe. De nieuwe Avengers, maar dan buitenaards. Over Avengers gesproken: Endgame brak destijds een record met een 98% score op Rotten Tomatoes. Dat gaat de nieuwe film met onder anderen Angelina Jolie, Richard Madden en Salma Hayek niet meer halen.

Eternals op Rotten Tomatoes

Op filmrecensiewebsite Rotten Tomatoes is de tomatometer leidend. Dit is het gemiddelde percentage van professionele recensenten die de film wel of niet aanraden. Lees hier hoe die exact tot stand komt. Het belangrijkst: hoe hoger het percentage, des te beter. Maar een 69% score, waarop de tomatometer nu staat, is niet daverend hoog voor een mega-productie als Eternals.

Die 63% is op basis van de eerste 95 professionele recensies. De Audience Score, tevens een percentage, is nog niet bekend. “Chloé Zhao, een regisseur wiens vorige drie films allemaal gericht waren op het dagelijks leven van buitenstaanders uit de arbeidersklasse, lijkt niet geschikt voor een film van deze omvang. Ook lijkt ze niet geïnteresseerd in vechtscènes”, schrijft Dana Stevens van Slate. Maar er zijn ook genoeg positieve recensies. Bekijk hier het volledige overzicht.

Diep trieste kritiek op IMDb

Op IMDb is de kritiek even een tandje feller. Een week voor de bioscooprelease wordt de filmrecensiewebsite al overspoeld met negatieve reacties en meer dan 400 reviews met één ster.

De meest gehoorde kritiek is overigens nogal treurig; het opnemen van een homoseksuele kus en de LGBTQIA+-representatie in Eternals is volledig afgefakkeld. IMDb heeft de betreffende sectie met recensies van het publiek dan ook verwijderd tot na bioscoopreleases.

Eternals is vanaf 3 november 2021 te zien in de Nederlandse bioscoop. Lees op deze overzichtspagina meer over de film, waarover wij hier op de redactie nog altijd razend enthousiast zijn.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.