Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 25 apr 2019
Leestijd: 2 minuten

Avengers: Endgame breekt record met 98 % score op Rotten Tomatoes

Avengers: Endgame draait nog maar net in de bioscoop, maar het publiek en filmcritici zijn er al over uit: voor deze film met de oh zo stijlvolle cast zijn niet genoeg superlatieven te vinden. De score van 98 % op Rotten Tomatoes, een nieuwe record, onderstreept dat zonder meer.

Avengers: Endgame breekt record op Rotten Tomatoes

Na één dag in de bioscoop heeft Avengers: Endgame dus een score van 98 % op Rotten Tomatoes. De zogeheten Tomatometer score is gebaseerd op reviews van critici. Het percentage geeft aan hoeveel van de reviews positief zijn. Nog nooit scoorde een film na een dag draaien zo hoog. Avengers: Endgame scoorde 1 procent hoger dan Marvel Stiudio’s Black Panther, dat na de eerste dag een score van 97 % op Rotten Tomatoes had.

Rotten Tomatoes on Twitter

The first reviews have arrived for #AvengersEndgame – currently it’s #Fresh at 98% on the #Tomatometer, with 51 reviews: https://t.co/IuzUUvaNpS https://t.co/QYP7J0keAt

De eerste score is bepaald op basis van de eerste 51 officiële reviews. “Alles in komt naadloos samen in Avengers: Endgame, de film is een wandtapijt van de geschiedenis van Marvel. Dit is alles waar je op hoopte”, schrijft reviewer Michal Schick van Hypable. “Avengers: Endgame is een mooie, sluwe en uiteindelijk bevredigende afsluiting van een van de grootste sagen uit de geschiedenis van de popcultuur. Een prachtige prestatie”, schrijft Nicolás Ruiz van Código espagueti.

Marvel Studios’ Avengers: Endgame – Official Trailer

Whatever it takes. Watch the brand-new trailer for Marvel Studios’ Avengers: Endgame. In theaters April 26. ► Learn more: https://marvel.com/movies/avengers-endgame ► Subscribe to Marvel: http://bit.ly/WeO3YJ Follow Marvel on Twitter: ‪https://twitter.com/marvel Like Marvel on FaceBook: ‪https://www.facebook.com/Marvel For even more news, stay tuned to: Tumblr: ‪http://marvelentertainment.tumblr.com/ Instagram: https://www.instagram.com/marvel Google+: ‪https://plus.google.com/+marvel Pinterest: ‪http://pinterest.com/marvelofficial

Hoe werkt de Tometometer score?

Wat houdt die percentage-score op Rotten Tomatoes voor Avengers: Endgame precies in? Welnu, filmcritici kunnen hun reviews op Rotten Tomatoes plaatsen. Met een rood tomaatje geven ze aan dat de review positief is, een groene ‘splat’ geeft aan dat de status negatief (rotten) is. Bij meer dan 60 % procent positieve reviews krijgt de film de status van een rode tomaat. Ligt dat percentage onder de 60 procent, dan krijgt de film de status ‘rotten’, die wordt aangegeven met een groene ‘splat’.

Dan heb je nog de status ‘Certified Fresh’, wat betekent dat de film 75 procent of hoger scoort. Dat is al behoorlijk hoog, om maar aan te geven wat de record score van 98 procent, inmiddels gedaald naar 96 procent, betekent voor Avengers: Endgame. De status op Rotten Tomatoes wordt gezien als de meest betrouwbare graadmeter in de filmwereld. Lees hier meer over de Tomatometer op Rotten Tomatoes. Alle reviews lees je hier, maar pas op voor spoilers.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Avengers: Endgame breekt record met 98 % score op Rotten Tomatoes
Sluiten