Martin de Coninck
Martin de Coninck Crypto 28 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Deze altcoins hebben de meeste groeipotentie in 2022

Altcoins met een mooie groeipotentie spotten is vaak tijdrovend werk, zeker als je net komt kijken in de wondere wereld van crypto. Om het je wat makkelijker te maken: dit zijn naast Bitcoin de meest veelbelovende digitale munten voor 2022. Scrol naar beneden voor de volledige top 10.

Als het woord crypto valt, gaat het vaak over de onbetwiste leider Bitcoin. Andere cryptomunten of -tokens vallen in de categorie ‘altcoins’. Er bestaan vele duizenden van deze ‘alternatieve crypto’s’. Een mooie vijver om in te vissen dus, maar in mooie vijvers zwemmen ook lelijke vissen.

Drie altcoins met veel groeipotentie in 2022

Sommige altcoins zijn als grap uitgebracht of puur speculatief en zullen uiteindelijk een langzame dood sterven. Andere tokens hebben wel degelijk potentie om uit te groeien tot iets serieus. Het onderscheid is alleen niet altijd even duidelijk. Voor veel crypto-beleggers maakt het trouwens weinig verschil; die zijn vooral op zoek naar altcoins waarmee ze zo snel mogelijk veel geld kunnen verdienen.

6 Bitcoin-voorspellingen op lange termijn: van crash tot 1 miljoen

We noemen drie altcoins die door experts veel groeipotentie voor 2022 toegedicht worden. Daarbij komt dat ze ook een goede use case hebben. De meme– en shitcoins laten we dus even voor wat ze zijn.

1. Ethereum (ETH)

De grootste uitdager van Bitcoin is natuurlijk Ethereum, de favoriete blockchain voor veel developers. Ethereum is een smart contract platform, waarop gedecentraliseerde apps worden gebouwd. Ether is de naam van de cryptovaluta van het platform. 1 Ether is op het moment van schrijven ruim 4.000 dollar waard. Geen koopje dus, al hoef je niet per se een hele munt te kopen. Voor de lange termijn is de verwachting dat Ether nog genoeg ruimte heeft om in waarde te stijgen.

2. Chainlink (LINK)

Een absolute krachtpatser vinden we terug in Chainlink (Link). In mei 2021 schoot de koers in luttele maanden van ruim 2 dollar naar een piek van 52 dollar. Dat is voor de snelle rekenaars onder ons inderdaad een stijging van pak ‘m beet 2500%. Daar kun je een leuke vakantie van boeken. Het Chainlink platform draait om ‘smart contracts’. De volledige technische uitleg over Chainlink en Link (token) vind je hier. Hoe dan ook een van de meest veelbelovende altcoins voor 2022.

3. Uniswap (UNI)

Als je de cryptokoersen een beetje hebt gevolgd, is het vast opgevallen dat UNI een mooie stijging heeft doorgemaakt. Meerdere factoren hebben bijgedragen aan deze positieve ontwikkeling. De voornaamste is dat UNI de token is waarmee je handelt op Uniswap DEX. Verder biedt het twee belangrijke diensten: het leveren en benutten van liquiditeit. Als je gelooft dat DeFi de toekomst is, kan Uniswap een geweldige aanvulling zijn op je crypto-portfolio. Meer over Uniswap vind je hier.

Bijkomend voordeel van bovengenoemde altcoins is dat ze allemaal een grote marktkapitalisatie hebben. Je kunt ze vrij eenvoudig kopen op de grote cryptobeurzen of een handelsplatform als Bitcoinmeester

Top 10 meest veelbelovende altcoins in 2022

Lees hier de volledige top 10 met altcoins die in 2022 veel groeipotentie hebben.

Heeft China spijt van de crypto-ban? Bitcoin-exodus kost miljarden

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.