Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 2 jun 2021
Leestijd: 3 minuten

Gelekte Eternals-merchandise onthult waar ze ‘verstopt’ zaten

Gelekte merchandise rond de aankomende Marvel-film Eternals lijkt uit te onthullen hoe de buitenaardse superhelden zo lang verstopt bleven voor de mensheid, zelfs in tijden van geavanceerde technologie.

Even ter introductie: de Eternals vormen een onsterfelijk buitenaards ras en leven in het geheim op aarde als een soort herders en gidsen, om de mensheid te redden van Deviants als het nodig is. Het zijn heel andere superhelden dan bijvoorbeeld Iron Man en Spider-Man. Meer achtergrond lees je hier.

Hoe hielden de Eternals zich verborgen?

Er komt ongetwijfeld een hele reeks Eternals-merchandise aan, zoals dat ook het geval was rond de Avengers, maar nog niets is officieel. Wel is de eerste merch gelekt, waarin wordt uitgelegd waar de superhelden met buitenaardse krachten verstopt zaten. De theorie strookt met de comics van Marvel, dus geheel nieuw is het niet.

Inmiddels is duidelijk dat sommige Eternals, die meer dan een miljoen jaar geleden werden gecreëerd door de Celestials, al die tijd onder de mensen leven. Zo is Kingo, in de aankomende Marvel-film gespeeld door Kumail Nanjiani, in deze tijd een populaire Bollywood-ster. En lijkt Druig (Barry Keoghan) een soort sekteleider. Maar niet iedereen past even goed tussen de mensen. Zo blijkt uit eerder gelekte karakteromschrijvingen van de Eternals dat Makkari (Lauren Ridloff) haar supersnelheid gebruikt om van ster naar ster te hoppen. En zij is niet de enige die zich niet mengt in de huidige samenleving op aarde.

Gelekte merchandise hint naar Titan

Eternals Update, een wel ingevoerd Twitter-account, ontdekte een officiële muurkalender voor op de muur, die onbedoeld al even zichtbaar was op Amazon. De kalender omvat de fascinerende geschiedenis en onthult dat de ‘eeuwigen’ op de maan van Saturnus, Titan, hebben geleefd. De volledige tekst lees je in de onderstaande tweet.

Dit zou een intrigerend nieuw element aan de film toevoegen, waarin wordt uitgelegd hoe Eternals zich zo lang verborgen zijn gebleven, zelfs nu de menselijke technologie zo ver is gevorderd. Sommigen zijn op aarde gebleven, terwijl anderen naar Titan zijn gegaan. Dit zou de uitdrukking op het gezicht van Sersi (Gemma Chan) ook kunnen verklaren. In de trailer kijkt ze verwonderd rond op de huidige aarde, vermoedelijk omdat ze de moderne beschaving nog nooit eerder heeft gezien.

Marvel-comics

Deze theorie strookt in ieder geval met de verhalen uit de comics van Marvel, waarin de Eternals een kolonie stichten op Titan. Tegelijkertijd roept het een vraag op over superschurk Thanos, van oorsprong ook een Eternal. In de comics is hij geboren op de maan van Saturnus, maar in het MCU is hij afkomstig van een geheel andere planeet met dezelfde naam. Hiervoor zijn verschillende verklaringen. Zo denken veel fans dat Marvel ‘Titan’ gewoon ‘thuis’ laat betekenen in de taal van Eternals. Maar vooralsnog blijft het bij speculeren.

De release van Eternals staat gepland op 5 november 2021. Het wordt de 26e film binnen het Marvel Cinematic Universe. Check ook deze hilarische memes, waarin fans zich afvragen waar ze waren toen Thanos huishield op aarde.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.