Stijn Kuster
Stijn Kuster Kleding 2 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Aston Martin duikt met transparant horloge terug in de tijd

Aston Martin heeft de handen ineen geslagen met horlogefabrikant Girard-Perregaux en komt met het horloge ‘Three Flying Bridges’ op de proppen. Het transparante klokje is geïnspireerd op een zakhorloge uit de 19e eeuw.

Girard-Perregaux is sinds februari ‘Official Watch Partner’ van Aston Martin. Dit is het eerste uurwerk dat uit de samenwerking voortkomt.

Girard-Perregaux Tourbillon x Aston Martin ‘Three Flying Bridges’

Een oude zakhorloge is in verschillende aspecten van het design terug te zien. Zo zijn er ‘Three Flying Bridges’, een soort bruggetjes die de verschillende componenten op hun plek houden. Ook de doorzichtige wijzerplaat is gebaseerd op het vintage model. In tegenstelling tot het Negentiende-Eeuwse ontwerp heeft deze Aston Martin wel een polsbandje.

Klik hier wanneer de video niet wordt getoond

Deze polsband is gemaakt van kalfsleer en afgewerkt met rubberen inzetstukken die geïnjecteerd zijn met witgoud. Het ontwerp hiervan is geïnspireerd op het interieur van oude Aston Martin-raceauto’s.

Transparant horloge met titanium en saffierkristal

Het uurwerk heeft een diameter van 44 millimeter en door het gebruik van onder meer titanium is het horloge erg licht. Beide doorzichtige plaatjes zijn van saffierkristal gemaakt, waardoor het klokje volledig transparant is. Alle bewegende onderdelen van het horloge zijn te zien.

Aston Martin Horloge
(Afbeelding: AstonMartinMedia)

Hoewel het transparante horloge in eerste instantie weinig met het automerk te maken lijkt te hebben, hebben de Britse autobouwers wel degelijk een vinger in de pap gehad bij het bepalen van het design. Ook staat ‘Aston Martin’ gegraveerd op de zijkant van de bovenste rotor.

Aston Martin Horloge
(Afbeelding: AstonMartinMedia)

In totaal worden er slechts achttien exemplaren van de Girard-Perregaux Tourbillon x Aston Martin ‘Three Flying Bridges’ gemaakt. Het transparante horloge kost 146.000 euro.

Meer unieke horloges van automerken

Mocht je dit horloge niet kunnen bemachtigen vanwege je budget, waarvoor je je echt niet hoeft te schamen, check dan de horloges van deze automerken. Liever een betaalbare Rolex? Check dan deze tweedehands modellen onder de 5.000 euro.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.