Pim Jansen
Pim Jansen Kunst & Fotografie 22 jun 2022
Leestijd: 3 minuten

De top 100 vrouwen van 2022 volgens Maxim (met één Nederlander)

Eerder deze week las je dat golfer Paige Spiranac is uitgeroepen tot ‘s werelds meest sexy vrouw in de Maxim Hot 100. Ook de enige Nederlander is een sporter. Nu is de volledige lijst op een rij gezet door het magazine.

Waar het tijdschrift People jaarlijks ‘s werelds meest sexy man op aarde bepaalt, verkiest Maxim de meest sexy vrouw ter wereld. Het is een Amerikaans magazine, dus de ogen zijn vooral gericht op dames uit de Verenigde Staten. Maar er staan ook zeker internationale grootheden en nieuwkomers in de lijst. Dit jaar strijkt Jutta Leerdam als enige Nederlandse met de eer.

De vrouwen in de Maxim Hot 100 van 2022

Of spreken over de ‘meest sexy vrouwen’ op aarde nog van deze tijd is, mag je zelf beoordelen. We zouden zeggen: als het maar gepaard gaat met respect en bewondering. Tegenwoordig draait het gelukkig om meer dan alleen uiterlijk, en zijn er meer schoonheidsidealen dan ooit. Bovenal moeten we elkaar vooral sexy blijven vinden, anders wordt het allemaal wel erg saai en bekrompen. Goed, een compilatie. Scrol naar beneden voor de volledige lijst.

Paige Spiranac

Te beginnen met ‘s werelds meest sexy vrouw van 2022. Meer foto’s uit haar Maxim Hot 100-shoot vind je hier.

Jutta Leerdam

De enige Nederlander in de Maxim Hot 100 is Jutta Leerdam. “De 23-jarige Nederlandse Olympische schaatsster is een van de mooiste gezichten binnen alle wedstrijdsporten. Haar Instagram is een fotoalbum van haar trainingen, wedstrijden en privéleven. Bij elke opname ziet ze er fantastisch uit”, aldus Maxim. Haar laatste vakantiefoto’s onderstrepen dit. Andere sporters in de lijst zijn onder anderen Paige VanZant, Alex Morgan en Eugenie Bouchard.

Hoyeon Jung

Mede dankzij de populaire Netflix-serie Squid Game beleefde de Zuid-Koreaanse actrice HoYeon Jung haar internationale doorbraak als actrice. Ze speelt in de serie de mysterieuze Kang Sae-byeok, oftewel nummer 067. Wat minder mensen weten, is dat ze al een tijd lang succesvol is als model, met onder meer campagnes voor Calvin Klein. In de Maxim Hot 100 van 2022 staat ze nu voor het eerst tussen de meest sexy vrouwen op aarde.

Sydney Sweeney

Een van de rijzende sterren binnen Hollywood is de dame die haar topless scènes in Euphoria een vloek en een zegen noemt. Ook was ze dit jaar betrokken in een vreemde bikini-rel. Dat ze tot ‘s werelds meest sexy vrouwen behoort, kan zelfs een blinde zien.

Normani

Onder de zangeressen gooide Normani de hoogste ogen. Naast muzikant is ze ook actief als actrice en model, voor onder meer Savage x Fenty. Wat een vrouw.

De 100 meest sexy vrouwen op een rij

Hierboven zie je slechts het topje van de ijsberg die de Maxim Hot 100 heet. Bekijk hier de volledige top 100 meest sexy vrouwen op aarde van 2022.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.