Dennis Mons
Dennis Mons Hebbedingen 22 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

LEGO lanceert iconisch (en prijzig) ruimteschip uit Star Wars

Het iconische schip van huurling Cad Bane uit onder andere Star Wars: The Bad Batch wordt door LEGO uitgebracht. Het ruimtevaartuig heet de Justifier, en is voor een 9+-bouwset behoorlijk aan de prijs.

Het schip The Justifier speelt een grote rol in het tweede seizoen van Star Wars: The Bad Batch. LEGO heeft nu een nieuwe set gemaakt waarin zowel het schip als Cad Bane prominent zijn.

Iconische Star Wars-ruimteschip

LEGO duikt al tijden op de meer obscure films en series uit Star Wars, en de animatie-serie The Bad Batch is er één van. Daarom komt het speelgoedmerk dus nu met een bouwset van The Justifier van huurling Cad Bane.

Cad Bane, ruimteschip, star wars, peperduur, lego, bouwset
De minifiguren uit de bouwset (Afbeelding: LEGO)

Het schip was te zien in de nieuwe animatieserie, maar Cad Bane was ook te zien in de Disney+-serie The Book of Boba Fett. Daarin nam de huurling, met een behoorlijke Western-toon, het op tegen Boba Fett.

LEGO Star Wars
Cad Bane in The Book of Boba Fett (Afbeelding: Disney+)

The Justifier is een relatief kleine set. Toch heeft LEGO niet bespaard op de details. Zo is er een verstelbare motor voor vliegen en landen. Ook is er een gedetailleerde cockpit. De schieters hebben zelfs een veermechanisme.

De set bestaat uit 1.022 steentjes en vier personages zijn inbegrepen. Naast Cad Bane, met twee blasters, krijg je ook Omega, Fennec Sand en Hunter, en een Todo 360-droid.

Makkelijk LEGO

Volgens het bedrijf is deze set makkelijk te bouwen. De aanbevolen minimumleeftijd is dan ook 9+. De instructies zijn, zoals vertrouwd, stapsgewijs prima bij te houden. Daarom is de set perfect voor jonge bouwers.

lego starwas cad bane
Mooie build om te bouwen. (Afbeelding: LEGO)

We moeten echter nog wel even wachten. De Deense speelgoedfabrikant lanceert het ruimteschip namelijk pas op 1 augustus 2022. De bouwset is ook niet bepaald goedkoop, je betaalt zo’n 170 euro. Het iconische ruimteschip is hier te bestellen.

lego star wars
Te bouwen door jong en oud. (Afbeelding: LEGO)

Wil je ondertussen al je tanden zetten in een nieuwe Star Wars LEGO-bouwset, dan is er altijd nog de Landspeeder die we aanraden.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.