Dennis Mons
Dennis Mons Hebbedingen 25 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

LEGO onthult grootste Star Wars-Landspeeder tot nu toe (+minifigs)

Speelgoedbedrijf LEGO komt met een speciale versie van de Landspeeder van Luke Skywalker uit Star Wars: A New Hope. De X-34 valt onder de Ultimate Collector’s Series.

De set is in ieder geval een flinke klus om te bouwen, met 1.890 LEGO-stukjes. Er waren van de Landspeeder al twee andere versies, die uitkwamen in 2017 en 2020. De productie van die sets zijn uiteindelijk door LEGO stopgezet. Die halen het qua afmetingen en complexiteit overigens ook niet bij deze nieuwe versie.

LEGO-Landspeeder met Luke Skywalker en C-3PO

Voor de Ultimate Collector’s Series van de X-34 dien je wel flink in de pocket te graaien. De zeer gedetailleerde set kost zo’n 199,99 euro. Daar krijg je echter wel twee minifiguren bij: Luke Skywalker in zijn klassieke witte outfit die hij op Tatooine droeg én een hernieuwde versie van C-3PO.

Lego star wars
De grootste versie van de X-34 tot nu toe. (Afbeelding: LEGO)

De prijs van de speeder is een schijntje vergeleken met de grootste LEGO x Star Wars-set ooit. De Millennium Falcon Ultimate Collector’s Series kost maar liefst 799,99 euro, mits je die nog kan vinden voor die prijs. Overigens ben je daar dus wel iets langer mee bezig dan de Landspeeder van Luke Skywalker, want die set heeft 7.541 stukjes.

LEGO Star Wars
Classic Luke en C-3PO (Afbeelding: LEGO)

LEGO heeft daarnaast een enorme AT-AT-set uit Star Wars: The Empire Strikes Back op de markt gebracht met 6.785 stukjes. Hier waren overigens niet alle fans tevreden over, omdat deze niet makkelijk uit elkaar te halen is. Waarom je dat überhaupt wil doen, is wat ons betreft trouwens een raadsel.

Oog voor Star Wars-detail

Hoe dan ook is deze versie van de X-34 de ‘definitieve’ versie waarbij goed gelet is op detail. Zo heeft de Landspeeder van Luke Skywalker nu een overkoepelend cockpitscherm (wat de kleinere versies niet hadden). Ook is een deel van de boostermotor te zien, net als in Star Wars: A New Hope.

lego star wars
De onderdelen van de motor duidelijk zichtbaar. (Afbeelding: LEGO)

De set wordt geleverd met een standaard en een plakkaat met informatie over het voertuig, zoals we van de Ultimate Collector’s Series gewend zijn.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.