Martin de Coninck
Martin de Coninck Films & Series 12 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

Pfizer en Marvel bundelen krachten in gratis Avengers-comic

Marvel en coronavaccinproducent Pfizer – natuurlijk ook bekend van de blauwe wonderpilletjes – slaan de handen ineen om coronavaccinaties te promoten. Marvel gaat dus de strijd aan met een hedendaagse superschurk: COVID-19. In The Avengers: Everyday Heroes hoef je niet over superkrachten te beschikken om een held te zijn. Een klein prikje is genoeg.

‘Niet alle helden dragen een cape’

In plaats van Avengers met superkrachten die de wereld op het laatste moment redden van een stel schurken, gaat dit verhaal over alledaagse helden zoals jan en alleman. In The Avengers: Everyday Heroes kan iedereen kan boven zichzelf uitstijgen. Gewoon door zich te laten vaccineren tegen corona. Klinkt misschien een beetje afgezaagd, maar zo luidt de boodschap.

Het verhaal van Avengers: Everyday Heroes begint met een familie in een GGD-kliniek. Tijdens dit bezoek speelt de televisie een nieuwsitem af waarin de Avengers achter een nieuwe schurk aangaan: Ultron. Deze schurk is de ultieme belichaming van een welbekend virus.

The Avengers en Pfizer redden de wereld

Het grootste deel van The Avengers: Everyday Heroes gaat over het gezin dat het ontstaan en de geschiedenis van de superhelden bespreekt. Daarbij wordt, heel belangrijk in de Pfizer-context, benadrukt dat de Avengers altijd als eerste op gevaar reageren. Nét als Pfizer natuurlijk een van de eerste farmaceutische bedrijven was die het opnam tegen de wereldwijde corona-epidemie en een vaccin op de markt bracht. Een stukje zelfverheerlijking mag natuurlijk niet ontbreken.

De schurk in het verhaal, Ultron, die al decennia lang rondzwerft, evolueert continu om aan zijn vijanden te ontkomen. Toch bedenken de Avengers telkens nieuwe manieren en aanpassingen om de nieuwe versies van Ultron te verslaan. Geweldig bruggetje natuurlijk met alle Covid-mutaties die zijn ontstaan.

Slimme poging van Marvel en Pfizer

Het motto van het project is dat ‘niet alle helden een cape dragen’. In plaats daarvan dragen de Avengers in dit verhaal een armverband om te laten zien dat ze net het nieuwste vaccin en booster-shot hebben ontvangen.

Gratis lezen

Nieuwsgierig naar Avengers: Everyday Heroes? Je kunt gratis de online versie lezen. Later dit jaar liggen de fysieke exemplaren bij klinieken waar mensen een boosterprik halen. Zo kunnen ze de comic lezen terwijl ze wachten op hun shot.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.