Alrik de Jong
Alrik de Jong Gezondheid 12 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

N贸g een gezondheidsvoordeel van wiet, en wel tegen corona

Eerder schreven we al over de wetenschappelijk aangetoonde gezondheidsvoordelen van wiet. Natuurlijk niet als je het rookt, maar je kunt het natuurlijk ook op andere manieren tot je nemen. Doe je op zich niet onverstandig aan in deze tijd, te weten dat uit nieuw onderzoek blijkt dat cannabis kan voorkomen dat corona gezonde cellen binnendringt.

鈥淓en groene plant. Een mooie plant. Een welriekende plant. Een grote en sterke. Ja een nuttige plant. Het gaat over de Cannabis Sativa Hollandica. Oftewel nederwiet.鈥, zong de Nederlandse groep Doe Maar in 1980 al

鈥楥omponenten in wiet gaan corona-virus tegen鈥

Componenten in wiet kunnen voorkomen dat het coronavirus gezonde cellen binnendringt, blijkt uit een laboratoriumstudie die is gepubliceerd in het Journal of Nature Products. Twee stoffen in cannabis, CBGA en CBDA, kunnen het virus volgens onderzoekers van de Universiteit van Oregon tegengaan.

De betreffende stoffen bonden zich aan uitsteeksel van eiwitdelen op het virus en blokkeerden een stof die de ziekteverwekker gebruikt om mensen te infecteren. De wetenschappers deden laboratoriumtesten met de alfa- en b猫tavariant van het virus, maar hebben geen onderzoek gedaan bij mensen.

鈥楲ange geschiedenis en veilig gebruik鈥

Hennep wordt gebruikt in allerlei producten, ook in voedsel. 鈥淒eze componenten, die oraal kunnen worden ingenomen, hebben een lange geschiedenis van veilig gebruik bij mensen鈥, aldus onderzoeker Richard van Breemen van het Hennep Innovatie Centrum van de universiteit. 鈥淶ij hebben het potentieel een infectie door het coronavirus te voorkomen en behandelen.鈥

Voor de mensen die liever wiet roken: lees hier meer over de 鈥榖este voorgedraaide jontjes ter wereld鈥, afkomstig van het merk van niemand minder dan Jay-Z.

Gezondheidsvoordelen van cannabis

Wiet heeft een slechtere naam dan alcohol, terwijl drank vernietigend is en cannabis (tenzij je het rookt) allerlei wetenschappelijk bewezen gezondheidsvoordelen met zich meebrengt. Die lees je in dit artikel. Tijd dat de houding richting deze nuttige plant, vooral vergeleken met alcohol, eens verandert.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.