Pim Jansen
Pim Jansen Formule 1 12 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Formule 1-icoon klaar met ‘gezeur’ Hamilton: ‘Volslagen onzin’

Formule 1-icoon Bernie Ecclestone is klaar met het ‘gezeur’ van zijn landgenoot Lewis Hamilton. Tegenover Bild legt voormalig eigenaar van de autoklasse nog maar eens uit waarom het volgens hem verdiend is dat Max verstappen wereldkampioen is geworden.

Ook nu er helemaal niet wordt gereden in de Formule 1, is er veel stof om over te praten rond de autosport. Zo zei Lewis Hamilton eerder deze week dat hij aan stoppen denkt als het Max Verstappen-incident geen vervolg krijgt. Zijn beslissing hangt af van een FIA-onderzoek dat nu loopt.

Ecclestone: ‘Formule 1 rechtmatig beslist’

Hamilton is nog altijd van mening dat hem in de laatste race van het Formule 1-seizoen in 2021 zijn achtste wereldtitels is ontnomen. “Volslagen onzin dat hij is beroofd”, reageert Ecclestone daarop in Bild. Centraal in de discussie over de titel van Verstappen staat de beslissing van FIA-topman Michael Masi, tijdens de laatste Safety Car. “Masi is overweldigd door zijn baan en misschien is hij niet de juiste man op de juiste plaats, maar het was de goede beslissing om Hamilton en Verstappen te laten racen.”

bernie ecclestone, fabiana, vader, formule 1-baas
Bernie Ecclestone en met zijn deerne Fabiana Flosi (Afbeelding: AFP)

De zevenvoudig wereldkampioen stelt echter dat de race gemanipuleerd is door de FIA, waardoor hij is beroofd van de titel. Ecclestone: “Als je het opnieuw beschouwt, zie je dat Hamilton in de eerste ronde van de race van de baan raakte en weer terugkwam, terwijl Verstappen op het circuit bleef en niets verkeerd deed. Hij werd hier niet voor gestraft, dus eigenlijk heeft hij geen reden tot klagen. Het was juist onsportief geweest om dit seizoen te laten eindigen met een Safety Car.”

Verstappen vs. Hamilton in 2022?

Of we in 2022 weer zo’n zinderende strijd tussen Hamilton en Verstappen kunnen verwachten in de Formule 1? Nou, dat hangt in de ogen van de Britse coureur af van het FIA-onderzoek. Daarover meer in de onderstaande video. Wat Ecclestone er ook van mag vinden, de zevenvoudig wereldkampioen heeft natuurlijk wel een punt, los van eerdere beslissingen in het seizoen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.