Alrik de Jong
Alrik de Jong Stijl 7 feb 2024
Leestijd: 2 minuten

De nieuwe retro-horloges van Casio zijn betaalbaar en zeer stijlvol

De Casio Timeless Collection is een nieuwe lijn met betaalbare horloges in een heerlijk serene retro-stijl. Zilverkleurig minimalisme met wijzerplaten in verschillende kleuren.

Hier op de redactie zijn we liefhebbers van betaalbare horloges en hebben we minder met protserige klokjes voor veel te veel geld. Wel gaan we voor klassieke merken als Swatch, Seiko en Citizen. Casio behoort ook tot onze favoriete horlogemakers en de nieuwe collectie is weer eens wat anders dan de digitale klokjes die je al kent.

De analoge Casio Timeless Collection

De analoge horloges binnen de Timeless Collection van Casio zijn geïnspireerd op retro modellen uit de jaren 80. What you see is what you get, namelijk de tijd en datum.

Zoals je ziet, is de basis van het analoge klokje een roestvrijstalen zilverkleurige band en kast, met wijzers in dezelfde kleur. De horloges zijn verkrijgbaar met wijzerplaten in verschillende kleuren, van retro geel tot klassiek groen. De buitenkant is van mineraalglas.

Betaalbare horloges in verschillende kleuren

Veel stijl, een minimalistische retro-look en de keuze uit tal van kleuren. En dan zijn het ook nog eens zeer betaalbare horloges. De analoge Timeless-klokjes van Casio komen uit in twee verschillende designs en prijsklassen.

De horloges uit de MTP-B145D-serie kosten je 79,90 euro. Klokjes uit de MTP-1302PD-serie koop je voor 59,90 euro. Binnenkort beschikbaar, schrijf je vast in voor een exemplaar via de prijslinks. Beide modellen zijn overigens waterdicht tot 5 bar. Klokjes uit de MTP-B145D-serie wegen 82 gram, de edities uit de MTP-1302PD-serie wegen 105 gram. De geschatte levensduur van de batterijtjes is drie jaar.

Minimalistische beroemdheden

We zijn niet de enigen met een goedkope smaak. Check ook deze beroemdheden die de show stelen met betaalbare horloges van Casio en andere merken.

MTP-B145D
MTP-B145D (Afbeelding: Casio)

Check ook deze vingerhorloges, gebaseerd op klassieke Casio-modellen. Een nadeel, die vertellen je niet hoe laat het is.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.