Felix Decavel
Felix Decavel Stijl 3 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

De atypisch stijlvolle Rolex van Roger Federer tijdens het Met Gala

Zelfs zonder racket eist de beste tennisser aller tijden de spotlights op. Toen de modewereld wederom verzamelde aan de trappen van het Met Gala, ging Roger Federer er uiteraard met alle aandacht vandoor. Vooral zijn nagelnieuwe luxe-horloge kreeg de handen op elkaar; de tijdloze Rolex Perpetual 1908.

Als een van de hosts van het evenement, moest de Fed-Express wel aardig voor de dag komen natuurlijk. Maar de voormalige nummer één onderstreepte zijn onbetwistbare status als stijlicoon met verve.

Aan de zijde van wederhelft Mirka toonde Roger Federer zich van zijn beste kant in een strak zwart maatpak van Dior, speciaal ontworpen door Britse haute couture-designer Kim Jones. Echter was het zijn Rolex Perpetual 1908 dat de meeste reacties ontlokte. En dat mag geen verrassing heten.

De Rolex Perpetual 1908 van Roger Federer

Het splinternieuwe luxe-horloge werd namelijk pas vorige maand door Rolex onthuld. Vandaar dat de eerste publieke verschijning ervan – aan de pols van een welbekende ambassadeur van het merk nota bene – de cameralenzen naar zich toe zoog.

Het horloge van Roger Federer is het eerste volledig nieuwe model van het luxemerk sinds de Sky-Dweller in 2012. De Rolex Perpetual 1908 refereert naar het jaartal waarin oprichter Hans Waldorf zijn kunststukjes voor het eerst patenteerde. Het design van het nieuwe klokje is dan weer gebaseerd op de Oyster Perpetual, een model uit 1931.

Qua prijs valt het in vergelijking met andere exemplaren uit de collectie van Roger Federer best mee. Nieuw koop je de Rolex Perpetual 1908 voor ongeveer 23.000 euro. Veel voor gewone stervelingen, maar als ambassadeur van Rolex is de tennisser al vaker gespot met horloges van de allerhoogste prijscategorie. Echtgenote Mirka Federer droeg tijdens het afscheid van de legende bijvoorbeeld een Rolex Daytona met een waarde van net geen miljoen euro.

Beroemde horloges

Check ook de waanzinnige horlogecollectie van NFL-ster Patrick Mahomes. Of het betaalbare uurwerk waarmee rivaal Novak Djokovic de Australian Open won.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.