Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 9 jun 2023
Leestijd: 2 minuten

Nicolas Cage gaat weer helemaal los in gestoorde nieuwe thriller

Binnenkort krijgt Nicolas Cage weer alle ruimte om zich uit te leven. Maak kennis met Sympathy for the Devil, een thriller waarin de excentrieke acteur een compleet gestoorde autodief speelt.

Nicolas Cage, never change. Vorig jaar leverde de Amerikaanse acteur misschien wel de meest meta film van de eeuw af: The Unbearable Weight of Massive Talent. Daarin speelt Cage… Nicolas Cage. Ja, zichzelf. Een berooide versie van zichzelf, die bijverdient door op het verjaardagsfeest van een Mexicaanse drugsbaron op te treden. Het wordt absurder: de filmversie van Cage is ook nog eens een CIA-informant. De resulterende fever dream van een film kun je op Prime Video streamen.

Tweede kans voor Nicolas Cage

Ook in 2023 kiest Cage voor de lekker excentrieke projecten. Begin dit jaar kwam Renfield uit, een horror-komedie waarin de 59-jarige acteur Dracula speelde. Ondanks alle hype flopte de bioscoopfilm behoorlijk. Ook critici waren nou niet bepaald over de horrorfilm te spreken, al geldt dat vaak voor de cultfilms waar Cage bekend om staat.

Gelukkig heeft de beste man binnenkort een tweede kans om te gaan scoren. Dan hebben we het over Sympathy for the Devil, een prettig gestoorde thriller waarin Nicolas Cage een manische autodief speelt, een carjacker. “Nadat een man met een pistool wordt gedwongen een mysterieuze passagier te vervoeren, komt hij terecht in een kat-en-muisspel waarin het snel duidelijk wordt dat niet alles is wat het lijkt.”

Nicolas Cage Sympathy for the Devil
🍿 (Afbeelding: RLJE Films)

Intens kat-en-muis-spel

Die man is Suicide Squad-ster Joel Kinnaman. De synopsis blijft behoorlijk vaag, maar gelukkig hebben we de trailer nog. Daarin zien we Kinnaman naar een ziekenhuis rijden met zijn zwangere vrouw, die op het punt staat om te gaan bevallen. Een met een pistool zwaaiende Cage gooit vervolgens roet in het eten. Het resultaat is duidelijk een intens kat-en-muis-spel, tussen Kinnaman die de schade wil beperken en Cage die duidelijk van het padje af is en gevaarlijke plannen heeft.

Sympathy for the Devil speelt zich dan ook grotendeels in de auto af, zo belooft het officiële persbericht. Dat zorgt voor de nodige claustrofobische intensiteit, maar het zorgt er ook voor dat alles af gaat hangen van het acteerwerk van Joel Kinnaman en Nicolas Cage. Daarmee valt of staat de insteek van de thriller, die overigens geheel is opgenomen in een virtuele productiestudio in Las Vegas. Niet buiten dus.

Return to form?

Op 28 juli kunnen we al gaan ontdekken of Sympathy for the Devil weer een return to form gaat worden voor Cage. Vanaf dan is de film zowel in de Amerikaanse bioscopen als via video on demand beschikbaar. Dat dat tweede vaak niet veel goeds betekent, negeren we voorlopig voor het gemak nog maar even…

Nicolas Cage Sympathy for the Devil
🍿 (Afbeelding: RLJE Films)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.