Alrik de Jong
Alrik de Jong Sneakers 28 apr 2024
Leestijd: 4 minuten

Top 5 sneakers van week 17: Nike met korting, Salomon en meer

Week 17 van 2024 gaat de boeken in als een sneakerweek met fikse korting op Nike. Daarnaast kwamen er ook razend populaire sneakers van New Balance uit.

Vergeten we bijna nog de trail-sneakers van Salomon die de zomer van 2024 gaan domineren wen de Adidas x Star Wars x Superstar.

Top 5 sneakers van week 17 in 2024

We hebben de volgende modellen voor je op de plank liggen. Onze persoonlijke favoriet: de Salomon ACS Pro Desert.

Nike Full Force Low met 50 procent korting

De Full Force Low is niet het bekendste model van Nike, maar dit lage type schoen domineert tegenwoordig wel het straatbeeld. Er zitten op het oog elementen van de populaire sneakers Dunk Low en Air Jordan Low in deze betaalbare schoenen. Kort samengevat: vintage basketbalstijl.

Nike Full Force Low nieuwe sneakers met 50 procent korting
(Afbeelding: Nike)

Nike zelf voegt eraan toe dat dit uitgeklede design verwijst naar de klassieke Air Force 1 en leunt op de stijl van de jaren 80 met retro stiksels en op varsity geïnspireerde kleuren. Zal allemaal wel: deze sneakers in 80’s basketbalstijl koop je nu met 50 procent korting, waarna er nog maar 49,95 euro overblijft. Verkrijgbaar in het wit met rode details en wit met zwarte details.

Salomon ACS Pro Desert

Ooit keek je naar Salomon-sneakers met enige afschuw. Dat waren toch trail-schoenen voor ANWB-koppels? Nu heerst al een tijdje de prettige outdoortrend, die de stappers van het Franse outdoormerk hip hebben gemaakt. Zo gaat dat nou eenmaal in de mode. De ACS Pro Desert is zoals je gewend bent van de Fransen een unisex-model.

Salomon lanceert de trail-sneakers die 2024 gaan domineren, acs pro desert
(Afbeelding: Salomon)
(Afbeelding: Salomon)

Op Manners komen geregeld Salomon-sneakers voorbij, vaak een XT-6 of Speedcross 3. Nu zijn we op slag verliefd op de ACS Pro Desert, waarbij we nog niet weten of de bruine of witte editie onze favoriet is. Voor de zomer van 2024 neigen we toch naar wit, en we vrezen dat we niet de enigen zijn. In het genre outdoorschoenen gaan deze trail-stappers het straatbeeld domineren. Je koopt ze nu voor 200 euro, maar dan heb je ook echt wel kwaliteit om je voeten.

Adidas Star Wars x Superstar XLG

Voor hun nieuwste sneakers werkt Adidas samen met het moderne kunstcollectief NANZUKA uit Japan, met als resultaat deze Adidas Superstar XLG-sneakers in een Star Wars-jasje. Het creatieve brein achter het design heet Hiroki Tsukuda. Hij is het die de elementen uit de film laat samensmelten met de drie iconische strepen van Adidas. Wat ons betreft heeft hij puik werk geleverd.

adidas star wars sneakers
(Afbeelding: Adidas)

De sneakers zullen rond de 150 euro gaan kosten en hebben een releasedatum van 4 mei 2024 meegekregen. Vanaf dat moment kun je ze bestellen in de webshop van Adidas. Niet geheel toevallig is het dan ook Star Wars Day. May the fourth be with you!

New Balance 1000 ‘metallic zilver’

De nieuwe New Balance 1000 in het zilver is geen collab, al zien de sneakers er op het eerste gezicht wel zo uit. Neemt niet weg dat deze schoenen in no-time uitverkopen. Binnen een dag na de lancering zijn er op het moment van schrijven al aardig wat maten uitverkocht. Wees gerust, via resellers vind je ze nog wel, zij het voor woekerprijzen.

(Afbeelding: New Balance)

De opnieuw uitgebrachte New Balance 1000 haalt een klassieker van rond de millenniumwisseling uit de archieven. De sneakers werden voor het eerst uitgebracht in 1999, toen de trend van futuristische styling kwam opzetten. De stijl werd bepalend voor de bedenkelijke mode in de zeroes, die nu weer cool is. Je koopt deze nieuwe schoenen 170 euro, maar je moet er snel bij zijn.

Nike Air Max 1 met 25 procent korting

Echt op alle denkbare modellen van Nike krijg je tijdens de Member Days 2024 maar liefst 25 procent korting. En dan ga je natuurlijk op zoek naar klassiekers die normaal gesproken veel geld kosten. We hebben wat voorwerk gedaan, met de focus op Air Max 1.

Nike dropt nieuwe Air Max 1 OG-sneakers met 25 procent korting
Een van de vele Air Max 1-modellen met korting (Afbeelding: Nike)

Er zijn tijdens de Nike Member Days 2024, die tot en met 3 mei duren, verschillende Air Max 1-sneakers te koop met 25 procent korting. Waaronder deze bordeauxrood-witte editie met een zwarte swoosh, zwart-witte editie met oranje swoosh, blauw-witte editie met zwarte swoosh en zelfs een wit paar’86 OG G. Maar dit is slechts het topje van de ijsberg. Bekijk het volledige overzicht, met nog veel meer modellen. En voor alle duidelijkheid: swoosh is de benaming van het Nike-logo.

Check ook de top 5 schoenen van week 16!

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.