Noah Korevaar
Noah Korevaar Hebbedingen 16 apr 2024
Leestijd: 2 minuten

LEGO viert jubileum met epische Star Wars-set én gratis bouwset

LEGO heeft in de aanloop naar Star Wars Day (4 mei) de Ultimate Collectors-set van dit jaar onthuld: een majestieuze replica van de TIE Interceptor. Het ruimteschip waarin de Galactic Empire rondvloog in de Star Wars-films, met name tijdens de Battle of Endor.

De keuze voor de TIE Interceptor is geen toeval: dit jaar viert de LEGO-lijn zijn 25e verjaardag. Setnummer 7181, uit 2000, was een van de eerste Ultimate Collectors-sets. Je raadt het al: dat was ook een TIE Interceptor. Voeg daar de veertigste verjaardag van Return of the Jedi aan toe en je hebt met het Empire-ruimteschip de perfecte set voor dit jaar.

LEGO Star Wars 75382 UCS TIE Interceptor

Met name de cockpit van de 2024-versie is sterk verbeterd ten opzichte van het origineel, met nauwere panels die een stuk dichter in de buurt van de filmversie komen. Ook tof: je kunt het ruimteschip in meerdere hoeken poseren, waardoor het net lijkt alsof het voertuig echt in beweging is. Dynamisch.

Voeg daar een exclusief piloot-minifiguur, een bedrukte UCS-plaquette, een herdenkingssteen ter ere van de 25e verjaardag van LEGO Star Wars én een koddige Mouse Droid aan toe en je hebt een absolute must-have voor fans.

Pittig prijskaartje en een gratis cadeautje

Je voelt ‘m al aankomen: daar hangt ook een pittig prijskaartje aan. De LEGO Star Wars 75382 UCS TIE Interceptor gaat maar liefst 229,99 euro kosten. Maar goed, daar krijg je dus wel een uit 1.931 steentjes bestaande set van 40 centimeter lang voor terug. Een gegarandeerde toekomstige collector’s item.

LEGO STAR WARS UCS TIE INTERCEPTOR 66
De set uit 2000 (Afbeelding: LEGO)

Bovendien weet LEGO de pijn gelukkig nog te verzachten met een ‘gratis’ extraatje voor enthousiaste fans. Vanaf 1 mei, de datum dat de TIE Interceptor beschikbaar komt, krijg je bij LEGO Star Wars-aankopen vanaf 160 euro namelijk gratis LEGO 40686 Trade Federation Troop Carrier, zolang de voorraad strekt. Een set die uit 262 steentjes bestaat.

LEGO-GWP-Star-Wars
De ‘gratis’ set (Afbeelding: LEGO)

Vind je al die bedragen toch wat te gortig? Check dan ook de andere gloednieuwe Star Wars-sets die LEGO afgelopen week onthulde, met een iets prettiger prijskaartje.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.