Noah Korevaar
Noah Korevaar Hebbedingen 11 apr 2024
Leestijd: 3 minuten

LEGO viert Star Wars Day met drie nieuwe 18+ sets

LEGO trapt alvast Star Wars Day af met een drietal toffe nieuwe 18+-sets. Van een dynamische replica van Anakins podrace op Tatooine tot een dodelijke droid: we zetten de nieuwe Star Wars-sets van LEGO voor je op een rijtje.

April is wat nieuwe LEGO-sets betreft een relatief rustig maandje. Gelukkig is het op 4 mei weer Star Wars Day, een speciale dag die gretig aangegrepen wordt om niet alleen de alomvattende franchise te vieren maar ook nieuwe producten aan de man te brengen. Daardoor komt 4 mei steevast gepaard met een stortvloed aan aankondigingen en releases.

Nieuwe LEGO Star Wars-sets voor volwassenen

Dan kan LEGO natuurlijk niet uitblijven. De Deense fabrikant zet de langlopende traditie aan toffe Star Wars-sets voor volwassenen vrolijk voort door begin mei een drietal nieuwe sets uit te brengen. Zodat jij op 4 mei al direct aan het bouwen kunt gaan. We zetten de drie opvallend mooie sets in dit artikel voor je op een rijtje.

LEGO Star Wars 75380 Mos Espa Podrace Diorama

We trappen maar gelijk af met onze favoriet. Na onder andere de Emperor’s Throne Room en de Endor Speeder Chase wordt nu nog een iconische filmscene uit de Star Wars-films vereeuwigd in de vorm van een diorama. Dan hebben we het over een andere achtervolging, uit Episode I – The Phantom Menace. Met 718 steentjes bouw je de ronduit iconische podrace op Tatooine na.

De woestijn van die planeet vormt de backdrop voor een gedetailleerde en dynamische LEGO-set. Alsof Anakin Skywalker en Sebulba daadwerkelijk door je kamer vliegen. De geprinte quote van Qui-Gon Jinn aan de voorkant maakt het plaatje voor Star Wars-fans helemaal af: “Remember, concentrate on the moment. Feel, don’t think. Use your instincts.” Instant klassieker!

🌟 79,99 euro in de LEGO Store

LEGO Star Wars 75381 Droideka

We blijven bij Episode I – The Phantom Menace, want ook de tweede nieuwe LEGO Star Wars-set van mei is op die film gebaseerd. Na een nieuwe R2-D2 lanceert de fabrikant nu namelijk ook een andere droid voor volwassenen: de Droideka. De militaire droid van de separatisten kun je net zoals in de film in twee houdingen neerzetten: als staande schietmachine of als razendsnel rond rollende ‘bal’.

De 21 centimeter hoge replica is met al zijn details direct herkenbaar voor elke fan, en met een prijskaartje van 64,99 euro nog enigszins betaalbaar ook. Een museumwaardig bordje met daarnaast een mini-droideka maken het pakketje af.

🌟 64,99 euro in de LEGO Store

LEGO BrickHeadz 40675 Clone Commander Cody

Maak kennis met het ideale Star Wars-Sinterklaascadeautje van dit jaar. Voor slechts 9,99 euro kun je namelijk vanaf 1 mei deze miniatuurversie van Cody in huis halen, die fans kennen uit Episode III – The Revenge of the Sith en de geanimeerde The Clone Wars-serie. Met 147 steentjes bouw je een acht centimeter hoge BrickHeadz-versie van het personage.

Ondanks de beperkte schaal hebben de designers van LEGO er een hoop authentieke details in weten te proppen. Denk aan de hologramprojector waarop de Clone Commander het beruchte Order 66 ontving, een antenne, een riem voor zijn gereedschap en natuurlijk zijn iconische oranje gevechtsuitrusting. LEGO heeft ondertussen een rijk arsenaal aan BrickHeadz uit allerlei popcultuurfranchises, dus je kunt je verzameling weer mooi uitbreiden.

🌟 9,99 euro in de LEGO Store

Nu al zin om aan het bouwen te gaan? Check dan ook het uiterst gedetailleerde nieuwe Batman-kunstwerk van LEGO, of dompel je onder in de fantasievolle wereld van deze Dungeons & Dragons-set.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.