Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 16 apr 2024
Leestijd: 2 minuten

Lupin-regisseur kleurt Netflix rood met totaal bizarre haaienfilm

De regisseur van een aantal Lupin-afleveringen is binnenkort terug met een opvallende B-film: Under Paris. Een horrorfilm die in een opmerkelijk rijtje past.

De legacy van Jaws werpt een lange schaduw, met een hoop matige films als resultaat. Goedkope B-films met haaien zijn uitgegroeid tot een rijk subgenre. Sharknado, Sharktopus, Ghost Shark, Sand Shark; alleen al de creativiteit wat titels en posters betreft is ronduit vermakelijk.

Netflix gaat voor de haaien

Zelfs Nicolas Cage en Jason Statham zijn niet te beroerd om een (lucratief) potje te worstelen met killerhaaien. Zolang je geen Oscar-materiaal verwacht en met een bak vol popcorn onderuit zakt op de bank, is het prima kijkvoer voor een loos avondje achter de televisie.

Daar pikt Netflix natuurlijk ook graag een graantje van mee. Voor 5 juni heeft de streamer dan ook Under Paris op de planning staan, een horror/rampen-film waarin een haai Frankrijk terrorriseert, via de rivieren en riolering van de Parijs.

Haai terroriseert Parijs in Under Paris

De film speelt zich af in de zomer van 2024, tijdens de World Triathlon Championships. Die vinden in Under Paris plaats in Parijs, op de Seine. Wanneer een wetenschapper en een milieuactivist erachter komen dat er een gigantische haai in de rivier leeft, moeten ze de handen noodgedwongen ineen slaan met de politie om een ramp van bloederige proporties te voorkomen. Iets waar, zoals het een cliché haaien-B-film betaamt, de burgemeester van Parijs allesbehalve aan meewerkt.

Netflix heeft zojuist een eerste trailer voor de horrorfilm gedropt, en die schotelt je precies voor wat we hadden verwacht: over-de-top en ronduit cheesy B-film-acteerwerk en geweld. Nee, dit wordt allesbehalve Oscars-materiaal, maar dat had je waarschijnlijk al na één zin van de synopsis of één seconde van de trailer al door.

Lupin-veteraan

De streamingdienst weet precies waar het aan begint, en dat gaat, als de kijkcijfers van de honderden voorgangers van Under Paris wat zeggen, ongetwijfeld enorm scoren. Plus: wie weet gaat Xavier Gens, de regisseur van Under Paris, ons alsnog verbazen.

Under Paris netflix horrorfilm Haai
(Afbeelding: Netflix)

Naast matige titels zoals de Hitman-verfilming uit 2007 heeft hij namelijk ook afleveringen geregisseerd van de Netflix-serie Lupin en de ondergewaardeerde show Gangs of Londen. De Fransoos kan ons dus hopelijk tóch nog gaan verrassen. Vanaf 5 juni kunnen we daar achter gaan komen.

In de tussentijd al zin in een heerlijke rampenfilm? De beste film in het genre van dit jaar staat gewoon op Netflix, en scoort nog hoge cijfers ook. Of klop aan bij deze film over zombie-nazi’s en haaien, voor hersenlozer vermaak.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.