Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 10 okt 2023
Leestijd: 2 minuten

Omar Sy scoort wéér wereldwijde Netflix-hit en critici jubelen

Lupin seizoen 3 staat nog maar net op Netflix, maar nu is deze heerlijke serie al de wereldwijde nummer 1-hit. Omar Sy is terug in een van zijn beste rollen ooit.

Omar Sy brak in 2011 door met zijn rol in de prachtige Franstalige film Intouchables. Daarin speelt hij Driss, een jonge ex-delinquent uit de banlieue van Parijs die aanvankelijk met tegenzin de verzorger wordt van een rijke verlamde aristocraat. In Lupin speelt hij als Assane Diop een heel andere rol. Maar qua humor en gevatheid hebben de twee personage zeker overeenkomsten.

Lupin seizoen 3 op Netflix

Als Assane Diop (Omar Sy) een tiener is, wordt zijn vader onterecht beschuldigd van diefstal. Vijfentwintig jaar na het overlijden van zijn vader wil hij wraak nemen. Hij gebruikt hierbij het boek Arsène Lupin, gentleman-inbreker als inspiratiebron.

In de eerste twee seizoenen levert dat spannende avonturen, mooie romances en grappige plottwisten op. En dankzij Omar Sy heb je bijna niet eens door dat je naar een Franstalige serie kijkt. Deze ontwapenende feel good-acteur draagt de serie in zijn eentje, maar wordt daarbij geflankeerd door een ijzersterke cast. Claire (Ludivine Sagnier), zoon Raoul (Etan Simon), jeugdvriend Benjamin Feral (Antoine Gouy) en Juliette Pellegrini (Clotilde Hesme) keren allemaal terug in seizoen 3 van Lupin. Hierin gaan de avonturen gewoon lekker verder, zoals je in de eerdere seizoenen gewend was.

100% op Rotten Tomatoes voor Omar Sy

Filmcritici hebben geen negatief woord over voor Omar Sy in Lupin seizoen 3, getuige de 100% score op Rotten Tomatoes. “Opzwepend, ouderwets plezier”, schrijft Michael Hogan van Daily Telegraph treffend. Bekijk hier het volledige recensieoverzicht. Ook IMDb is positief, met ratings van 7,6 tot 8,2 op de nieuwe afleveringen.

Alle nieuwe films en series op Netflix in oktober 2023, incluis Lupin
Lupin is terug, met blond haar! (Afbeelding: Netflix)

Maar oordeel alsjeblieft zelf. Lupin seizoen 3, met Omar Sy in een glansrol, is nu te streamen op Netlix. Deze serie is overigens pas het begin. Lees meer over de megadeal die de hoofdrolspeler in 2021 sloot met de streamingdienst.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.