Felix Decavel
Felix Decavel Stijl 10 okt 2023
Leestijd: 2 minuten

Geniale test houdt Nike-resellers weg bij gehypte AJ1-sneakers

“Voor golfers, niet voor resellers.” En de Britse winkel in kwestie voegt wel degelijk de daad bij deze woorden op hun website. Wil je kans maken op de nieuwe Nike Air Jordan 1 Low NRG x Travis Scott? Dan trek je maar beter je stoutste golf-sneakers aan.

Geen golfer, geen erg. Of toch tenminste niet voor deze hardloopschoenen die je nu met korting koopt tijdens de Amsterdam Marathon-sale. Ben je een vermaledijde reseller van sneakers? Dan zal de Nike Air Jordan 1 Low NRG x Travis Scott je in ieder geval geen hole-in-one opleveren.

Geen golf, geen Nike-sneakers

Tenzij als je zelf af en toe een balletje slaat. Indien niet, dan krijg je nog tot 13 oktober om je slag te oefenen. Op deze dag worden de 72 mensen uitgenodigd die de loterij van Trendy Golf hebben overleefd. Maar dan begint de sneaker-selectie pas echt. Wil je daadwerkelijk de Londense winkel uitlopen met de Nike Air Jordan 1 Low NRG x Travis Scott om de voeten, dan zal je eerst moeten bewijzen een potje te kunnen golfen.

“Om in aanmerking te komen voor de Travis Scott Nike Jordan sneakers, krijg je twee pogingen om een golfbal 180 meter of verder te slaan (140 meter voor dames)”, zo staat te lezen op de website van Trendy Golf. “Dit om ervoor te zorgen dat de schoenen worden gekocht door golfers en niet door resellers.”

Een strikte guestlist houdt bij wie er als winnaars uit de bus van de sneaker-tombola zijn gerold. Eens aangekomen in de winkel, ontvangen ze een polsbandje met een nummer op die hen toegang verschaft tot een golfsimulator. Maar als de daarop vertoonde kunstjes niet aan de afstandseisen voldoen, kunnen ze alsnog fluiten naar de coole collab sneakers.

Gek of geniaal? Laat ons vooropstellen dat onze basketbalkennis verder reikt dan ons jumpshot, dus hopelijk blijft het bij golfschoenen.

Resellers en het huwelijk met Nike

Het huwelijk met Nike en resellers is sowieso niet eentje om over naar huis te schrijven. Getuige bijvoorbeeld deze langlopende rechtszaak met StockX.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.