Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 19 nov 2021
Leestijd: 2 minuten

Omar Sy knalt door met Netflix-hit die alleen Squid Game niet de baas is

Na het eerste seizoen van de populaire Netflix-serie Lupin (alleen Squid Game is een grotere internationale hit) verscheen in no-time een tweede. En nu is er alweer een derde in de maak. Hoofdrolspeler Omar Sy is op ramkoers.

Omar Sy, ook bekend van de film Intouchables, zit sowieso in een zeer productieve fase. Onlangs tekende hij een megacontract bij Netflix, Lupin is slechts het begin.

Omar Sy alweer bezig met Lupin 3

De opnames voor het derde seizoen van de hitserie Lupin zijn gestart. Zowel hoofdrolspeler Omar Sy als Netflix lieten donderdag via Twitter weten dat de cast in Parijs is om de eerste scènes op te nemen.

“Voelt goed om thuis te zijn”, schreef Sy bij een selfie waarop de Eiffeltoren op de achtergrond te zien is. “Raad eens wie er terug is en klaar is om de show te stelen?”, kondigde de streamingdienst de start van de opnames aan met het delen van dezelfde foto.

Na Squid Game de grootste internationale Netflix-hit

De 43-jarige Franse acteur kruipt ook voor deze reeks in de huid van Assane Diop. Deze rol is geïnspireerd op de romans van Maurice LeBlanc over de galante dief en vermommingsmeester Arsène Lupin. De serie is de op een na grootste internationale hit voor Netflix ooit, na Squid Game. Het eerste seizoen werd de eerste 28 dagen dat het op Netflix stond door 70 miljoen abonnees bekeken.

Omar Sy tekende in oktober een nieuw en meerjarig contract met Netflix. Hij zal niet alleen te zien zijn in films en series van de streamingdienst, maar gaat er ook een aantal produceren.

Wat Lupin in de eerste 28 dagen liet zien, was niet normaal. Maar het kon nog extremer, zo bleek een paar maanden later. Check in dit artikel de duizelingwekkende cijfers van Squid Game na de eerste 28 dagen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.