Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 12 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Lupin was slechts het begin: Omar Sy sluit megadeal met Netflix

Goed nieuws voor fans de serie Lupin. Of beter gezegd: van de Franse hoofdrolspeler Omar Sy. Hij heeft een megadeal gesloten met Netflix. Niet alleen als acteur, maar ook als producent.

Omar Sy brak door met zijn rol in de prachtige Franse film Intouchables (2012). Daarin speelt hij een uit de banlieue afkomstige verzorger, die een bijzondere band opbouwt met een geheel verlamde aristocraat. Na deze met awards bedolven film volgde een waslijst aan aan andere films, totdat hij in 2020 als Assane Diop de wereld veroverde met de Netflix-serie Lupin. En dat smaakte blijkbaar naar meer.

Omar Sy wordt een grote meneer binnen Netflix

Inmiddels is seizoen 2 van Lupin al uitgebracht, en daarmee houdt het feestje voor de Franse acteur niet op. Omar Sy gaat een nieuwe samenwerking aan met Netflix. Daarbij is hij niet alleen te zien in films en series van de streamingdienst, maar gaat hij ook een aantal produceren. Dat meldt het doorgaans goed ingevoerde The Hollywood Reporter. Wat voor bedrag er met de samenwerking gemoeid gaat, is niet bekend. Feit is dat de streamingdienst geen slechte betaler is wat betreft zijn grote sterren.

“Ik ben heel blij dat ik de kans krijg om onze samenwerking uit te breiden en kijk uit naar de volgende stap in onze reis”, zegt de acteur in een statement. Het eerstvolgende project waar Omar Sy mee aan de slag gaat is Tour de Force. Dit is een actiekomedie die in 2022 wordt uitgebracht op Netflix. Daarvoor werkt hij opnieuw samen met Louis Leterrier, regisseur van Lupin.

Kleed jezelf als Lupin

Naast zijn geweldige acteerprestaties ziet Omar Sy er simpelweg ook gewoon fantastisch uit, vooral in zijn rol als Assane Diop in Lupin. In dit artikel lees je hoe je jezelf kleedt als het personage uit een van de best bekeken series op Netflix ooit.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.