Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 12 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Eternals? Queen’s Gambit-ster verdient je tweede bioscoopticket van november

Marvel’s  Eternals is dé grote film om naar uit te kijken in november, maar vergeet in al dat superhelden-geweld niet een andere veelbelovende titel die op de planning staat voor het begin van die maand: Last Night in Soho. Een nieuwe trailer benadrukt waarom.

Dune, No Time to Die, The Father: op dit moment draaien er een hoop films in de Nederlandse bioscopen die absoluut het checken waard zijn. Vooral The Father is een dijk van een film.

Topmaanden in de bioscoop

Anthony Hopkins neemt in één klap alle twijfel weg of hij wel de Oscar voor Beste Acteur verdiende voor deze film, terwijl iedereen hoopte dat Chadwick Boseman ‘m zou krijgen. Sterker nog: Hopkins was al naar bed gegaan tijdens de uitreiking omdat hij er vanuit ging dat de Black Panther-acteur zou winnen.

De volgende grote bioscoopfilm waar iedereen naar uitkijkt is Eternals. Marvel’s kosmische blockbuster van Oscar-winnares Chloé Zhao komt op 3 november naar de Nederlandse bioscopen.

Last Night in Soho

Onderschat Last Night in Soho echter niet. Dat is een veelbelovende thriller die één dag later uitkomt in de Nederlandse bioscopen, op 4 november dus. Zojuist is een nieuwe trailer verschenen.

Een nieuwe thriller van Edgar Wright. Baby Driver, Hot Fuzz, Shaun of the Dead: de 47-jarige regisseur maakt nooit veilige of doorsnee films. Of je er nou fan van bent of niet: je krijgt gegarandeerd een enerverende achtbaanrit voorgeschoteld.

Last Night in Soho gaat over een meisje dat geobsedeerd is met mode en het ontwerpen ervan.  Op mysterieuze wijze bevindt ze zich opeens in de jaren zestig, waar ze haar idool ontmoet, een oogverblindende zangeres. Maar het Londen van de jaren zestig is niet wat het lijkt, en de tijd lijkt uiteen te vallen, met alle duistere gevolgen van dien.

Topcast met Queen’s Gambit-ster

Dat klinkt erg vaag en vooral mysterieus, en dat is wat ons betreft alleen maar goed nieuws. Edgar Wright heeft een topcast ingeschakeld waar je U tegen zegt, dus blanco het verhaal ervaren is sowieso een puik plan.

Anya Taylor-Joy (The Queen’s Gambit) speelt de hoofdrol. Verder hebben Thomasin McKenzie (JoJo Rabbit) en Matt Smith (The Crown) grote rollen in Last Night in Soho.

Slecht nieuws?

Is er dan ook slecht nieuws? Zeker. De horror-achtige thriller is tot nu toe één van de matigst gerecenseerde films uit het oeuvre van Wright. Met een score van 68 procent op IMDb is het allesbehalve een misbaksel, maar van de Hot Fuzz-regisseur verwacht je toch meer.

Aan de andere kant: op IMDb scoort Last Night in Soho een degelijke 7.4. Bovendien prijzen ook de recensenten die niet zo over het plot te spreken waren, wel de stijl en het acteerwerk van de film.

Gelukkig kunnen we vanaf 4 november zelf een oordeel gaan vellen.

Eternals? Queen's Gambit-ster wordt je tweede bioscoopticket van november
💥 (Afbeelding: Focus Features)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.