Pim Jansen
Pim Jansen Rijk en Beroemd 12 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Elon Musk tackelt grootspraak Jeff Bezos met één emoji

Het is voor Elon Musk en Jeff Bezos stuivertje wisselen in de top 2 rijkste mensen op aarde. En dan is er nog hun ruimtehobby, die vooral voor veel afval en onrust zorgt. Feit is dat de miljardairs nooit samen worden gespot, maar wel degelijk een onderlinge competitieve band hebben. Dat werd deze week nog maar eens onderstreept op Twitter. Eén emoji zegt soms meer dan duizend woorden, al is het niet helemaal duidelijk waar op gedoeld wordt.

Op het moment van schrijven is het verschil in vermogen groter dan in de afgelopen jaren het geval was. Elon Musk staat met een vermogen van 224 miljard op plaats één in de Bloomberg Billionaires Index, gevolgd door Jeff Bezos met een vermogen van 189 miljard. Niet zo vreemd dat het verschil groter wordt, te weten dat Jeff Bezos geen CEO meer is van Amazon.

Elon Musk vs. Jeff Bezos op Twitter

Maar over hun vermogen laten de twee zich niet vaak uit, al helemaal niet in een fittie. Wat betreft prestige staat hun walgelijke ruimtevaarthobby (de maan wordt een soort Mount Everest) voorop. Beide heren doen aan grootspraak, en dan wordt het pas echt leuk als de een op de ander reageert.

Ditmaal was het Jeff Bezos die de wereld weer eens moest vertellen hoe succesvol hij is. “Luister en wees open, maar laat niemand je vertellen wie je bent. Dit was slechts een van de vele verhalen die vertelde hoe we zouden falen”, zegt hij op Twitter, refererend naar een oud krantenbericht. “Tegenwoordig is Amazon een van ‘s werelds meest succesvolle bedrijven en heeft het een revolutie teweeggebracht in twee totaal verschillende industrieën.”

Eén emoji

Elon Musk kon het niet laten om te reageren met een zilveren medaille, die symbool staat voor de tweede plaats. Vermoedelijk doelt hij hier op hun strijd om de ruimte. Het was niet Blue Origin van Jeff Bezos, maar het SpaceX van de Tesla-CEO dat de steun kreeg van NASA en de eerste ‘echte’ toeristische ruimtevlucht maakte.

Of zou hij het toch over hun vermogen hebben? Wat betreft merkwaarde staat Amazon in ieder geval boven Tesla, dus dat kan het niet zijn. Misschien zat Elon Musk wel gewoon weer aan een jointje te lurken, want de link met een tweede plek en de tweet van Jeff Bezos is er niet echt. Hoe dan ook leuk (en beangstigend) om te zien dat ‘s werelds rijkste mensen ook maar gewoon twee kleine kinderen zijn.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.