Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Netflix 27 jan 2021
Leestijd: 3 minuten

Netflix onthult eindelijk cast van Vikings: Valhalla en de eerste synopsis

Het is alweer bijna zeven jaar geleden dat de eerste aflevering van Vikings op History verscheen. De serie is sindsdien in rap tempo uitgegroeid tot de favoriet van velen. Eind vorig jaar verschenen de laatste tien aflevering op Amazon Prime (en bij ons op Ziggo). Zo komen de verhalen van Ragnar Lothbrok en zijn zonen ten einde. Maar fans hoeven niet te vrezen. Netflix komt namelijk aan een spin-off, genaamd Vikings: Valhalla.

Voor iedereen die er op hoopte dat karakters uit Vikings ook in Valhalla gaan opduiken, hebben we meteen slecht nieuws. Vikings: Valhalla maakt namelijk een flinke tijdsprong. De originele serie Vikings speelt zich af aan het einde van de achtste en het begin negende eeuw. Dit is de beginperiode van de vikingen. In Vikings: Valhalla gaan we juist richting het einde van hun tijd.

Op ontdekkingstocht met Leif Eriksson

De spin-off speelt zich volgens NME namelijk af rond het begin van de elfde eeuw. Dit betekent dat we ongeveer tweehonderd jaar verder zijn dan in Vikings. Ragnar en zijn zonen zijn inmiddels onderdeel van geschiedenisboeken, en dus zijn er nieuwe hoofdrolspelers. In Vikings: Valhalla is dat voornamelijk Leif Eriksson. Die naam zal je ongetwijfeld bekend voorkomen. Deze Viking is namelijk de eerste Europeaan die zijn voet op Noord-Amerikaanse grond zette. bijna 500 jaar eerder dan Christoffel Columbus.

Dit maakt Leif Eriksson misschien wel de bekendste viking ooit. Niets minder dan terecht dat de hoofdrol in Vikings: Valhalla voor hem is. Uiteraard is hij niet het enige bekende historische figuur in deze Netflix Original. Ook Freydis Eriksdotter (de zus van Leif), Harald Hardrada en Willem de Veroveraar zullen een prominente rol gaan spelen in Vikings: Valhalla. Daarnaast zullen ook Harald Sigurdsson, Knoet de Grote (koning van Denemarken) en Emma van Normandië hun gezicht laten zien.

Het plot en de cast van Vikings: Valhalla

Welke verhalen er verder centraal zullen staan in de Netflix Original Vikings: Valhalla is nog niet bekend. De enige uitleg waar we het nu mee moeten doen is: “These men and women will blaze a path as they fight for survival in the ever changing and evolving world.” Hiermee kun je alle kanten op, maar de verwachting is toch wel dat Leif’s ontdekkingstocht naar Noord-Amerika een belangrijke rol gaat spelen.

In de cast van Vikings: Valhalla vinden we geen namen die direct opvallen. De hoofdrol is voor Sam Corlett. Hem kun je kennen van de Netflix-serie Chilling Adventures of Sabrina en gaat nu dus Leif Eriksson spelen. Net als bij Vikings kijkt Netflix voor Valhalla ook naar acteurs die een Scandinavische achtergrond hebben.

Internationaal gezelschap voor Vikings: Valhalla

Zo is de rol van Olaf Haraldsson weggelegd voor de IJslandse acteur Jóhannes Haukur Jóhannesson. Leif’s zus Frida wordt gespeeld door het Zweedse topmodel Frida Gustavsson. Daarnaast is de rol van Emma van Normandië voor de Duitse Laura Berlin en mag Welshman Bradley Freegard niemand minder dan Knoet de grote gaan spelen. Verder zijn er in Vikings: Valhall ook rollen voor de Deens-Zweedse Caroline Henderson (als Jarl Haakon), Leo Suter (als Harald Sigurdsson) en David Oakes (als Earl Godwin).

Op dit moment is de Netflix Original Vikings: Valhalla in pre-productie. Dit betekent dat er nog niet gefilmd wordt. Het is verder ook niet bekend wanneer dit gaat gebeuren en of corona daar misschien nog een rol in gaat spelen. Wat we wel weten, is dat Vikings: Valhalla voorlopig nog wel even op zich laat wachten. Het is dan ook nog te vroeg om het over een releasedatum te hebben.

Meer moois op Netflix

Gelukkig gaan er in de tussentijd nog genoeg andere toffe series en films verschijnen op Netflix. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze 70(!) films die dit jaar op Netflix gaan verschijnen. Of van deze 11 topseries die dit jaar een nieuw seizoen krijgen?

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.